Canucks začali rokovať o novej zmluve so svojím brankárom

Tím Vancouver Canucks a brankár Jacob Markström, ktorý môže byť 1. júla neobmedzeným voľným hráčom, začali rokovať o novej zmluve. V pondelok to pre Sportsnet 650 povedal asistent generálneho manažéra John Weisbrod.

„Začali sme ten proces, aby sme sa s tým pohli ďalej. Mali sme dobré konverzácie, aby sme zistili, aké vyhliadky budeme mať, čo bude v jeho najlepšom záujme a čo bude v najlepšom záujme tímu. Dúfajme, že časom budeme schopní nájsť kompromis a dohodneme sa,“ povedal Weisbrod.

Čoskoro tridsaťročný Švéd má v tejto sezóne bilanciu 18-13-3 s 91,6% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,71 inkasovaného gólu na zápas. Účastník blížiaceho sa zápasu hviezd je v poslednom roku trojročnej zmluvy s „cap-hitom“ 3,667 milióna amerických dolárov.

„Vieme, že ho chceme mať naspäť, a vieme, že on tu chce zostať. Nechceme však, aby sme v tom išli počas sezóny príliš hlboko, lebo chceme, aby sa koncentroval na zápasy a na to, čo je potrebné pre tím,“ poznamenal Weisbrod.

Markström má za sebou dve sezóny po sebe so 60 odchytanými duelmi. Do Vancouveru prišiel z Floridy ako protihodnota vo výmene Roberta Luonga. Odvtedy má bilanciu 94-90-26 s 91,2% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,73 inkasovaného gólu na zápas.

„Samozrejme, že je veľmi dôležitou súčasťou nášho mužstva. Či sa dohodneme ešte počas sezóny alebo až v lete, nemyslím si, že je to veľká obava. Keď už začnete debatu, tak bude napredovať tempom, aké bude mať. Máme pred nami dlhú pristávaciu plochu v podobe času na spečatenie zmluvy,“ dodal Weisbrod.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL