Tatar je v Montreale obľúbený. Stane sa mu však osudný vek?

Brendan Kelly z denníka Montreal Gazette má jasno – Montreal by mal pred uzávierkou prestupového obdobia hráčov predávať, nie kupovať. Najviac pritom, podľa novinára, môžu Canadiens získať za dvoch hráčov – Sheu Webera a Tomáša Tatara.

Kelly sa pripojil k rozrastajúcemu zástupu odborníkov, ktorí vidia v slovenskom útočníkovi popredného adepta na výmenu. Aj on sa opiera o to, že Tatar zažíva skvelú sezónu, ale aj o to, že mu po budúcej sezóne skončí zmluva.

Tatar má momentálne „cap-hit“ 5,3 milióna amerických dolárov. Pri nastolenom trende a jeho úspešnom pôsobení v drese Canadiens je jasné, že bude chcieť vyšší plat. Zároveň už má však 29 rokov, a tak to pre neho bude môcť byť šanca podpísať posledný veľký kontrakt.

„Všetci ho tu máme radi, ale v lete 2021 sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom a prirodzene bude chcieť dlhý drahý kontrakt, ktorý by pri už 30-ročnom hráčovi bol pre Montreal nezmyselný,“ tvrdí Kelly.

Aj u Webera by mohol zavážiť vek a výborná sezóna, ktorá by mohla vygenerovať veľkú protihodnotu. Už teraz má 34 rokov a v čase, keď dozrejú nádejní mladíci tímu, už nebude rovnakým hráčom, akým je teraz.

Podľa Kellyho už Canadiens môžu túto sezónu odpísať, pretože postup do play-off cez danú konkurenciu by pri aktuálnej osembodovej strate bol zázrakom. A aj keby sa do play-off dostali, veľa vody v ňom nenamútia, a práve preto by mal Marc Bergevin pred uzávierkou myslieť na budúcnosť. Otázne je, či tak nakoniec urobí.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 01. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL