Mantha vynechá ďalší mesiac, Green bude pauzovať týždne

Tímu Detroit Red Wings toho v tejto sezóne veľa nevychádza. V pondelok zaknihoval piatu prehru v rade, aby si zhoršil bilanciu jednej zo svojich najhorších sezóny. Prišiel popritom o dvoch hráčov.

Hlavný tréner Jeff Blashill v utorok oznámil, že kým zranenie hornej časti útočníka Fransa Nielsena bude skôr krátkodobé a jeho stav sa bude posudzovať na dennej báze, obranca Mike Green by so zranením hornej časti tela mal pauzovať niekoľko týždňov.

Kormidelník zároveň oznámil, že minimálne ďalší mesiac vynechá pre zranenie rebra útočník Anthony Mantha, ktorý ho utrpel ešte 21. decembra pri bodyčeku obrancu Toronta Jakea Muzzina. V tom čase sa odhadovalo, že vynechá minimálne štyri týždne.

„Stále je ďaleko od návratu. Mesiac, možno. Nenapreduje to. Je to tak, ako to je. Bude to dlhý proces, kým sa zotaví,“ poznamenal Blashill.

Mantha bol pred zranením druhým v tíme s 12 gólmi a 24 bodmi. Nielsen odohral 43 zápasov, v ktorých zaznamenal tri góly a štyri asistencie. Green si pripísal dva góly a šesť asistencií v 41 dueloch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL