Dougthy na to nie je zvyknutý: Je to depresívne

Hviezdny obranca Drew Doughty si nevie zvyknúť na to, že pri pohľade na tabuľku vidí svoj tím na poslednom mieste. Los Angeles získalo doteraz najmenej bodov z tímov Pacifickej divízie i celej Západnej konferencie.

„Je to frustrujúce. Ako jeden z top hráčov som nikdy nečakal, že budem v tejto pozícii. Vždy som očakával, že budem schopný pretlačiť môj tím do play-off v každom ročníku. Teraz sú to už dva roky po sebe a byť na poslednom mieste je stresujúce a trochu aj depresívne,“ povedal Doughty pre The Athletic. „Niekedy si musíte sadnúť a uvedomiť, že už nemáte taký tím, aký ste raz mali.“

Doughty získal v kariére dva Stanleyho poháre, dve olympijské zlatá, vyhral Svetový pohár i majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov. V juniorskej kariére nikdy nevynechal play-off a v prvých desiatich sezónach v NHL hral vo vyraďovacích bojoch sedemkrát.

Kings vyhrali majstrovský titul v rokoch 2012 a 2014. Do play-off postúpili aj v rokoch 2016 a 2018, ale odvtedy im nevychádza prechod na mladšiu generáciu hráčov. Doughty je pritom v prvom roku osemročnej zmluvy, ktorú podpísal v lete 2018.

„Sú obdobia, keď vidíte skutočne dobré veci a vidíte, že sa zlepšujeme. Podstatné je, že potrebujeme hrať celých 60 minút. Proti Panthers sme dobre nehrali. Nevideli ste nás hrať celých 60 minút. Proti Vegas sme nehrali dobre dve tretiny. Proti Caroline sme hrali dobre 60 minút, ale aj tak sme prehrali,“ poznamenal kanadský obranca.

„Tampa bola tiež ako na hojdačke. Musíme zistiť, ako hrať celých 60 minút. Keď vedieme, musíme sa naučiť uchrániť si to vedenie. Viem, že máme mladý tím, a tak je to možno teraz tým o trochu ťažšie.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL