Bjorkstrand vytvoril rekord pri šiestej výhre Columbusu v sérii, Zadina dvojgólový

V posledný hrací večer pred prestávkou sa v NHL odohrali dva zápasy bez slovenskej účasti. Z víťazstiev sa v nich tešili Columbus a Minnesota.

CBJ - WPG 4:3

Bjorkstrand doviedol Columbus k šiestej výhre v sérii

Columbus po 15. raz v sezóne dokázal otočiť zápas, aby porazil Winnipeg 4:3 a vyrovnal najdlhšiu aktívnu víťaznú sériu Floridy so šiestimi výhrami po sebe. O ôsmej výhre z posledných deviatich zápasov rozhodol svojím druhým gólom v zápase Oliver Bjorkstrand, ktorý sa stal prvým hráčom v klubovej histórii s troma viacgólovými zápasmi po sebe. Seth Jones a Gustav Nyquist sa postarali o zvyšné góly, Pierre-Luc Dubois nazbieral tri asistencie. Elvis Merzlikins čelil 30 strelám, z ktorých ho prekonali Mason Appleton, Kyle Connor a Neal Pionk. Connor, ktorý pridal aj asistenciu, strelil svoj 15. gól od 1. decembra a v tomto období zaostáva len za Austonom Matthewsom o tri góly. Bol to celkovo jeho 25. gól v sezóne, ktorý v ročníku dosiahol ako štvrtý Američan. Laurent Brossoit opustil duel, v ktorom si Jets pripísali štvrtú prehru po sebe a šiestu z posledných siedmich duelov, s 25 zákrokmi. Kanadský tím v zápase viedol 1:0, 2:1, i 3:2. Viac obratov ako Columbus dosiahol v tejto sezóne len Washington – 16.

Víťazný gól Bjorkstranda:


Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand (CBJ), 2. P. Dubois (CBJ), 3. S. Jones (CBJ)

MIN - DET 4:2

Minnesota zdolala Detroit, Zadina dvojgólový

Dvadsaťročný Filip Zadina zažil prvý dvojgólový zápas v kariére ako štvrtý najmladší hráč Red Wings za ostatných 35 rokov, aby dvakrát s prispením šťastia posielal svoj tím do vedenia. Minnesote sa ho však zakaždým podarilo zmazať, aby nakoniec troma gólmi v druhej tretine rozhodla o svojej výhre 4:2. Na vyrovnávajúce góly Jordana Greenwaya a Matsa Zuccarella nadviazali Jason Zucker a Eric Staal. Zuccarello a Staal, ktorý sa pred duelom dočkal osláv 1000. bodu, si pripísali aj po asistencii. Matt Dumba ich nazbieral dve a k tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol aj Devan Dubnyk 25 zákrokmi. Jimmy Howard ich urobil 29 a Detroit prehral šiesty zápas po sebe. Zadina strelil svoj piaty gól od 1. januára. Z nováčikov ich za toto obdobie strelil viac len Dominik Kubalík zo Chicaga – 10.

Staal sa dočkal predzápasovej pocty za 1000. bod:


Hviezdy duelu: 1. E. Staal (MIN), 2. M. Zuccarello (MIN), 3. M. Dumba (MIN)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL