Gól minulej dekády rozjasal aj Hossu s Kopeckým + video

Panel odborníkov oficiálnej ligovej stránky vybral za top gól minulej dekády presný zásah, ktorý rozhodol o držiteľovi Stanleyho pohára v roku 2010.

Vo finále sa vtedy stretli Philadelphia a Chicago. Hral sa šiesty zápas série, v ktorej Blackhawks viedli 3:2 na zápasy. Po 60 minútach sa duel nerozhodol. Z predĺženia ubehli len štyri minúty predtým, ako došlo k radostnému momentu.

Patrick Kane strelil jeden zo svojich najpamätnejších gólov, aby rozhodol o výhre 4:3 a aj o tom, že sa Chicago dočkalo svoj prvého Stanleyho pohára od roku 1961.

„Bola to skvelá jazda celým play-off. Vediete 3:2 a už si myslíte, že ste na tom dobre. Oni potom vyrovnajú stav. Vyzeralo to tak, že do predĺženia vstúpia na koni. My sme však mali hneď v úvode pár šancí. Myslím, že aj Versteeg mal jednu v pozícii pred bránou,“ spomínal Kane.

„Ja som si pýtal puk a snažil som sa prejsť cez obrancu Timonena. Prešiel som okolo neho a uvidel som cestičku, ktorou by som mohol poslať puk na bránu. Nemyslel som si, že z tej strely skórujem, ale skúsil som to s tým, že možno dôjde k dorážke alebo sa vytvorí zmätok pred bránou. Potom som už len sledoval, ako mu puk preletel cez jeho nohy, odrazil sa od betónu a zostal v bráne.“

Z ukončenia 49 rokov trvajúcich majstrovských suchôt mali radosť aj dvaja Slováci v mužstve – Marián Hossa získal svoj prvý Stanleyho pohár, Tomáš Kopecký druhý.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL