Penguins sa stále snažia získať útočníka Minnesoty

Tím Pittsburgh Penguins má aj naďalej záujem o získanie útočníka tímu Minnesota Wild, Jasona Zuckera. Informuje o tom Elliotte Friedman z televízie Sportsnet. Wild podľa neho nie sú ešte pripravení k niečomu takému pristúpiť.

Zucker mal byť hlavnou protihodnotou v potenciálnej výmene oboch tímov, ktorá by v máji minulého roka poslala Phila Kessela do St. Paul. Hviezdny útočník však využil svoju klauzulu o nevymeniteľnosti a nakoniec zakotvil v Arizone.

Minnesota vyhrala len štyri zápasy z posledných 11 zápasoch a momentálne stráca päť bodov na druhú divokú kartu v Západnej konferencii.

Dvadsaťosemročný Zucker dosiahol na 20-gólovú métu v štyroch z predošlých piatich sezóny a v tej aktuálnej má nábeh na 25 presných zásahov napriek tomu, že vynechal 10 zápasov pre zranenie. V tíme má druhý najvyšší bodový priemer – 0,7 bodu na zápas.

Rodák z Kalifornie má vo svojej zmluve platné ďalšie tri roky, pričom jeho „cap-hit“ je 5,5 milióna amerických dolárov. Pittsburgh má momentálne k dispozícii 1,9 milióna dolárov, ale väčšiu flexibilitu by mohol získať zapísaním šesťmiliónového Jakea Guetzela na listinu dlhodobo zranených hráčov.

Rýchlosť a zručnosti Zuckera by mohli iba zvýrazniť už tak slušnú ofenzívnu silu Pittsburghu, ktorý je v lige siedmy s priemerom 3,3 streleného gólu na zápas a tretí v očakávaných góloch a v počte vysoko nebezpečných šancí v hre piatich proti piatim. A to Penguins celú sezónu sužujú zranenia.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL