Majiteľ Sharks: Z výkonov tímu sme sklamaní, Wilsonovi veríme

Tím San Jose Sharks oznámil vo štvrtok zmenu vo svojom vrchnom vedení a majiteľ Hasso Plattner to využil aj ako príležitosť vyjadriť podporu generálnemu manažérovi Dougovi Wilsonovi.

Sharks, ktorí v decembri vyhodili trénera Petera DeBoera, vstúpili do prestávky na treťom najhoršom mieste Západnej konferencie. Horšie je to, že toto slabšia postavenie by nemohli využiť na drafte, pretože v minulej sezóne prišli o voľbu v prvom kole draftu pri akvizícii Erika Karlssona.

„Hoci sme všetci veľmi sklamaní z výkonov tímu v doterajšom priebehu sezóny, Doug má dlhú históriu privádzania nášho tímu k úspechom,“ povedal Plattner.

„Naposledy, keď sme nedokázali naplniť naše víťazné štandardy v ročníku 2014/15, boli sme schopní rýchlo sa odraziť a znovu tu etablovať víťaznú kultúru na niekoľko ďalších rokov. Podporujem Dougov plán vrátiť náš tím späť na tú správnu koľaj.“

Wilson slúži ako generálny manažér kalifornského tímu od roku 2003, pričom počas jeho pôsobenia sa „Žraloky“ nedostali do bojov o Stanleyho pohár len raz – v menovanej sezóne 2014/15.

Pokiaľ ide o spomínanú zmenu vo vrchnom manažmente, Jonathan Becher sa stal jediným prezidentom Sharks Sports & Entertainment, pretože niekdajší spoluprezident John Tortora odchádza, aby sa venoval iným výzvam vo svojom pracovnom živote.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL