Fiasko v súťažiach zručností: Novinka pri presnosti streľby viackrát zlyhala + video

Nie všetko na piatkových súťažiach zručností v americkom St. Louis išlo tak, ako sa plánovalo. Národnej hokejovej lige robila vrásky na tvári nová technológia zavedená pre populárnu disciplínu presnosti streľby.

K zlyhaniu došlo hneď niekoľkokrát. Útočníkovi Floridy Jonathanovi Huberdeauovi započítala za platný pokus aj taký, ktorý presný celkom evidentne nebol:

Nailed it! pic.twitter.com/XfoYPdvW7v

— Pete Blackburn (@PeteBlackburn) January 25, 2020

Na druhú stranu, kapitán St. Louis Alex Pietrangelo musel jeden terč triafať dvakrát napriek tomu, že ho trafil na prvýkrát. Technológia to však nezaznamenala:

Pretty good shootin', Petro. #stlblues #NHLAllStar pic.twitter.com/wfsnQ9DV9t

— St. Louis Blues (@StLouisBlues) January 25, 2020

O zdržanie sa postaralo aj plexisklo, ktoré bolo pred bránu nainštalované, aby umožnilo funkčnosť technológie. Útočník Detroitu Tyler Bertuzzi ho svojou strelou poškodil. Fotka jeho oprav tiež dokumentuje, aký „pekný“ výhľad na túto disciplínu museli mať diváci za bránou:

#RedWings Bertuzzi broke the plexiglass! #NHLAllStar #oops pic.twitter.com/6MdSaPt9Fb

— Dana Wakiji (@Dwakiji) January 25, 2020

Toto všetko, pre dnešnú dobu pochopiteľne, vyvolalo veľa reakcií na sociálnych sieťach. Mnoho ľudí by chcelo, aby sa vrátili terče z polystyrénu, u ktorých vyvolávalo dobrý pocit aj ich fyzické zničenie. Za túto myšlienku sa postavil aj Roberto Luongo: „Ľudia, možno to znie šialene, ale vypočujte si ma. Čo ak by sme na budúci rok skúsili terče z polystyrénu?“

Pridal sa napríklad aj Martin Biron: „Súťaž o presnosť streľby potrebuje naspäť červené okrúhle terče. Zvuk, ktorý zaznel po zásahu terča, bol úžasný.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL