Gretzky: Nepochybujem, že Ovečkin môže prekonať môj rekord

Aj Wayne Gretzky pozorne sleduje cestu nahor Alexandra Ovečkina historickým poradím strelcom. Na jeho vrchole je práve „The Great One“, ktorého rekord by mohol ohroziť práve kapitán Washingtonu.

„Som presvedčený o tom, že rekordy sú tu na to, aby sa prekonávali. To, čo som dosiahol, na to som veľmi hrdý. Bolo ťažké dokázať to, čo som dokázal, a je skutočne ťažké robiť to, čo práve teraz robí on. Nemám však pochyby o tom, že má legitímnu šancu dokázať to,“ povedal Gretzky pre ligový web.

Ovečkin pred prestávkou pre zápas hviezd strelil svoj 692. gól v kariére, čím na deviatom mieste ligového poradia vyrovnal zápis Stevea Yzermana. Od Gretzkyho rekordu 894 presných zásahov ho delí ešte 202 gólov.

„Potrebujete na to dve veci – musíte byť zdraví, a on to už dokázal počas jeho kariéry. Hrá tvrdo a zostáva zdravý. A po druhé, musíte byť v dobrom tíme – a on hrá za dobrý tím. Pre moje úspechy som aj ja musel hrať s dobrými hráčmi. On hrá s dobrými hráčmi a to samozrejme pomáha,“ pokračoval Gretzky.

Gretzky, ktorý dnes oslávi svoje 59. narodeniny, drží mnoho na pohľad neprekonateľných rekordov, no práve ten gólový sa momentálne zdá byť dosiahnuteľný. Ak by sa to Ovečkinovi podarilo, veľkú legendu by to len potešilo.

„Myslím si, že by to bolo úžasné pre hokej. Všetko, čo je pozitívne, je vždy dobré pre tento šport. Od prvého dňa, čo prišiel do NHL, sme vedeli, kým je. Už vtedy to bol tvrdo pracujúci hráč, ktorý miloval strieľanie gólov,“ uviedol Gretzky, ktorý okrem iného vytvoril rekordy aj s 2 857 bodmi v kariére, 215 bodmi v jednej sezóne či 92 presnými zásahmi v jednej sezóne.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 01. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL