Tarasenko by mohol pauzovať dlhšie. Ako to ovplyvní plány Blues?

Hviezdny útočník Vladimir Tarasenko by mohol chýbať dlhšie, ako sa očakávalo. To by mohlo viesť St. Louis Blues k tomu, aby pred prestupovou uzávierkou zvážilo angažovanie útočníka do prvých dvoch útokov.

Tarasenko absolvoval 29. októbra operáciu ramena, ktorá ho mala vyradiť z hry na päť mesiacov. Dvadsaťosemročný Rus už začal korčuľovať, ale generálny manažér Doug Armstrong povedal, že jeho zotavovanie sa zrejme priblíži viac k šiestim mesiacom, čo by znamenalo návrat koncom apríla.

Blues však musia myslieť aj na platový strop, ktorý si budú musieť upratať aj pred návratom svojej hviezdy.

„Naším cieľom je, aby sa vrátil čo najskôr a musíme sa uistiť, že budeme mať vtedy dostatok miesta pod stropom. Ak by sme sa vrátili k zostave z otváracieho dňa, tak by sme sa tam zmestili a boli pár stoviek tisíc dolárov po stropom. To musíme udržať, ak bude pripravený. Presnejší termín návratu by sme mali poznať ešte pred prestupovou uzávierkou,“ povedal Armstrong.

Blues v pondelok poslali do záložného tímu z AHL veterána Troya Brouwera, ktorý predtým prešiel waiver listinou. Tridsaťštyriročný útočník podpísal s klubom jednoročnú zmluvu koncom novembra a teraz dostane týždeň na to, aby si premyslel svoje možnosti.

„Vrátil sa k nám s nádejou, že zostave v prvom tíme. Náš zdravotný stav sa však zlepšuje, Blais je veľmi blízko k návratu, a tak som necítil, že by bolo fér brať Troya na výjazd a potom urobiť toto počas neho,“ poznamenal Armstrong.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 01. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL