Kieffer Bellows strelil prvé dva góly v NHL. Druhým rozhodol o výhre + video

Americký útočník Kieffer Bellows má za sebou pamätný večer. Pred očami rodičov strelil svoje prvé dva góly v NHL, ktorými doviedol New York Islanders ku štvrtkovej domácej výhre 5:3 nad Los Angeles. Vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu.

Dvadsaťjedenročný krídelník najskôr v strede druhej tretiny znižoval stav na 2:3. V 53. minúte strelil rozdielový gól na 4:3. Nazbieral aj tri plusové body za 11 a štvrť minúty v akcii. V jeho prvých dvoch zápasoch kariéry nazbieral tri body, keďže pri debute pred dvomi dňami proti Dallasu asistoval.

„Vždy je skvelé skórovať a pomôcť tímu k výhre a dvom bodom, najmä v tejto fáze sezóny,“ povedal po zápase Bellows, ktorý tiež opísal svoj prvý gól v NHL: „Bol to naozaj výnimočný okamih. Stratil som reč a nevedel som, čo mám robiť. Keď som si už sadol na striedačku, vedel som, že sa musím sústrediť na ďalšie striedanie.“

Bellowsov prvý gól v NHL:


Bellows dostal šancu ukázať sa v NHL až po vyše troch rokoch od jeho draftovania. Islanders si ho vybrali ešte v roku 2016 v prvom kole z celkového 19. miesta. Ako 17. hráč v klubovej histórii bodoval v oboch jeho prvých dvoch zápasoch kariéry.

„Dnes som bol sebavedomý, a to aj vďaka podpore mojich spoluhráčov, trénerov a blízkych. Pomohla mi aj prítomnosť rodičov v hľadisku, bolo to celkom emotívne. Dali mi dostatok priestoru a času na to, aby som sa sústredil na zápas,“ dodal Bellows.

Bellowsov prvý víťazný gól v kariére:



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 07. 02. 2020 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL