McDavida vyradí zranenie z hry možno až na niekoľko týždňov

Hviezdny útočník Connor McDavid dúfa, že mu narazené ľavé koleno nezabráni v hraní v utorkovom zápase Edmontonu proti Chicagu.

Kapitán Oilers utrpel ľahšie poranenie v sobotnom zápase proti Nashvillu, keď ho na mantinel narazil Dante Fabbro. Medzi tretinami si dával na koleno ľadový obklad.

McDavid bol v pondelok prítomný na tréningu a nacvičoval aj presilovky, no tréningovú jednotku potom predčasne opustil. Tréner Dave Tippett povedal, že nie je isté, či v utorok bude hrať.

„Uvidíme, ako sa budem cítiť zajtra,“ poznamenal McDavid. „Je to trochu boľavé a opuchnuté. Je to na spodnej časti stehna a hornej časti kolena.“

McDavid, ktorý je druhým najproduktívnejším hráčom NHL s 81 bodmi (30+51), uistil, že zranenie sa netýka oblasti, ktorú si zranil pri kolízii s bránkou na konci minulej sezóny.

„Je to úplne iná časť. Nič, čo by bolo v minulosti zranené. Zranil som si to teraz. To je asi tá dobrá správa. Je to rovnaké koleno, ale nesúvisí to s tým, čo sa stalo vlani,“ uviedol.

DOPLNENÉ: McDavid sa v utorok dozvedel nepríjemnú správu – vynechá večerný duel proti Blackhawks a čo je horšie, bude absentovať aj v ďalších stretnutiach v období dvoch až troch týždňov. Dôvodom je zranenie stehenného svalu, o ktorom informoval verejnosť generálny manažér Ken Holland.

„Je mimo hry na dva až tri týždne. To je bežný časový horizont pri tomto zranení. Dúfame, že to bude menej. Nie je to nič dlhodobé. Kontrolu absolvuje o týždeň od teraz,“ poznamenal s tým, že nechcel prezradiť, či je sval natrhnutý.



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL