Halák pri návrate do brány zahviezdil, Bruins opäť vyhrali

Nedeľa bola nezvykle bohatá na zápasy. Z deviatich sme však videli len v jednom aj slovenské zastúpenie. Zdeno Chára a Jaroslav Halák sa tešili z ďalšej výhry Bostonu.

NYR - BOS 1:3

Halák doviedol Boston k výhre nad Rangers

Jediné slovenské zastúpenie v nedeľu bolo v zápase hranom v Madison Square Garden. Zdeno Chára nebodoval, ale Jaroslav Halák sa stal druhou hviezdou zápasu, keď s 25 zákrokmi doviedol Boston k výhre 3:1 nad Rangers. Víťazný gól strelil počas oslabenia Charlie Coyle, do čierneho sa trafil aj Charlie McAvoy a do prázdnej brány Patrice Bergeron. Bruins vyhrali tretí zápas po sebe a 10. z posledných 12. Naopak, New York prišiel o štvorzápasovú víťaznú šnúru. Jeho jediný gól strelil v presilovke v strede tretej tretiny Mika Zibanejad. Alexandar Georgiev kryl 31 z 33 striel. Raz ho ohrozil aj Chára, ktorý si pripísal dva plusové body a jeden blok. V akcii strávil 22 a pol minúty ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu po McAvoyovi.

Coyle strelil víťazný gól z úniku:


Hviezdy duelu: 1. C. Coyle (BOS), 2. J. Halák (BOS), 3. P. Bergeron (BOS)

PIT - DET 5:1

Hörnqvistov trojbodový výkon viedol k výhre Pittsburghu nad Detroitom

Patric Hörnqvist zaznamenal dva góly a asistenciu, ktorými doviedol Pittsburgh k domácej výhre 5:1 nad Detroitom, tretej v posledných štyroch zápasoch. Kris Letang strelil víťazný gól v presilovke, dvojbodový Sidney Crosby a Sam Lafferty tiež skórovali. Matt Murray prispel k predĺženiu domácej bodovej série Penguins na šesť duelov s 27 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Valtteri Filppula, ktorý otvoril skóre duelu. Jimmy Howard striedal po štvrtom inkasovanom góle zo 16 striel v 28. minúte a predĺžil si osobnú sériu prehier na 19 duelov (0-17-2). Jonathan Bernier kryl 18 zo zvyšných 19 striel. Red Wings prehrali aj štvrtý zápas na aktuálnom výjazde a celkovo piaty vonku v sérii. Zranil sa im v ňom Filip Hronek po zásahu pukom od Marcusa Petterssona. Pittsburghu podľahli vo štvrtom vzájomnom súboji v rade.

Hviezdy duelu: 1. P. Hörnqvist (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. A. Agozzino (PIT)

CAR - EDM 3:4 PP

Archibald rozhodol o výhre nad Canes, Draisaitl trojbodový

Trevor van Riemsdyk strelil tretí najrýchlejší gól v histórii organizácie, keď otvoril skóre už po 12 sekundách hry. Hurricanes si obnovili vedenie aj v úvode druhej tretiny, keď trojbodový Sebastian Aho strelil prvý zo svojich dvoch gólov. Nakoniec sa však z výhry 4:3 tešil Edmonton, ktorý sa dostal do čela Pacifickej divízie. O jeho triumfe rozhodol v štvrtej minúte predĺženia Josh Archibald, pre ktorého to bol druhý gól v zápase. Prihrával mu naň Leon Draisaitl, ktorý si natiahol bodovú sériu na päť zápasov a pripísal si nakoniec gól a dve asistencie. Skóroval aj Kailer Yamamoto a k štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol 28 zákrokmi aj Mike Smith. Jeho náprotivok James Reimer urobil 20 zákrokov a Carolina prehrala druhý zápas z troch. Aho, ktorý odohral svoj 300. zápas v NHL, bodoval v deviatom zápase po sebe.

Archibaldov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. S. Aho (CAR), 3. J. Slavin (CAR)

VAN - ANA 1:5

Gibson, Henrique doviedli Ducks k výhre nad Canucks

John Gibson zneškodnil 37 striel a Adam Henrique strelil dva góly, aby doviedli Anaheim k výhre 5:1 na ľade Vancouveru. Víťazný gól strelil dvojbodový Derek Grant a presadili sa aj Sam Steel a Brendan Guhle. Ducks využili dve presilovky z dvoch, Canucks jednu z troch, keď ako jediný z ich mužstva skóroval Elias Pettersson. Thatcher Demko inkasoval päť gólov z 28 striel a „kosatky“ prehrali piaty zápas z posledných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. A. Henrique (ANA), 2. J. Gibson (ANA), 3. Q. Hughes (VAN)

NSH - STL 2:1

Nashville opäť zdolal St. Louis, rozhodol Turris

Kyle Turris strelil víťazný gól v 58. minúte, aby Nashville zdolal St. Louis aj v druhom zápase za dva dni a dotiahol sa k pozícii divokej karty v Západne konferencii na rozdiel bodu. K výhre 2:1 pomohol gólom aj vo forme hrajúci Craig Smith, zatiaľ čo Pekka Rinne kryl 38 striel. Ako jediný na neho našiel recept Tyler Bozak. Jordan Binnington urobil 22 zákrokov. Kým Predators vyhrali prvýkrát od októbra tretí zápas po sebe, Blues prehrali piaty duel v sérii a 10. z posledných 12. Nashville vyhral aj štvrtý vzájomný zápas po sebe. St. Louis sa do zostavy vrátil Oskar Sundqvist.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. K. Turris (NSH), 3. C. Smith (NSH)

OTT - DAL 4:3 PP

Anisimov skóroval v predĺžení, Stars prišli o sériu výhier

Artem Anisimov skóroval v štvrtej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Ottawy 4:3 nad Dallasom, ktorý prišiel o štvorzápasovú sériu výhier. Na gól mu prihrával Brady Tkachuk, ktorý si z duelu odniesol gól a dve asistencie. Skórovali aj Jean-Gabriel Pageau a Tyler Ennis, zatiaľ čo Craiga Andersona z 39 striel prekonali John Klingberg, Stephen Johns a Joe Pavelski. Anthon Chudobin opustil zápas, v ktorom Andrej Sekera do akcie nenaskočil, s 42 zákrokmi. Oba tímy hrali svoj tretí zápas za štyri dni.

Anisimov rozhodol z úniku:


Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk (OTT), 2. J. Pageau (OTT), 3. C. Anderson (OTT)

NJD - CBJ 4:3 SN

Bratt rozhodol v nájazdoch o výhre nad trápiacim sa Columbusom

Jesper Bratt premenil rozhodujúci samostatný nájazd v siedmej sérii , aby New Jersey zdolalo trápiaci sa Columbus 4:3. Joey Anderson, Nick Merkley (prvý gól v NHL) a Kyle Palmieri skórovali v druhej tretine, Jevin Rooney zaznamenal dve asistencie a k štvrtej výhre z posledných šiestich duelov pomohol výrazne aj Mackenzie Blackwood s 52 zákrokmi – v nájazdoch kryl šesť zo siedmich. Blue Jackets prehrali piaty zápas po sebe. Prvý gól v NHL strelil Andrew Peeke, po ktorom sa presadili aj Zach Werenski a Kevin Stenlund. Elvis Merzlikins inkasoval tri góly z 26 striel. New Jersey zdolalo Columbus po prvýkrát od decembra 2017 – po deviatich prehraných dueloch. Devils sa do zostavy vrátil Nico Hischier.

Hviezdy duelu: 1. J. Bratt (NJD), 2. N. Merkley (NJD), 3. J. Anderson (NJD)

BUF - TOR 5:2

Rýchle góly v tretej tretine pomohli Sabres k výhre nad Leafs

Jack Eichel strelil víťazný gól v jedinej využitej presilovke, aby Buffalo zdolalo doma Toronto 5:2 a natiahlo si víťaznú sériu na tri zápasy. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohli gólmi aj Johan Larsson, Conor Sheary, Kyle Okposo a Jimmy Vesey. Larsson pridal aj asistenciu a pripísal si ju aj Rasmus Dahlin, ktorý so 79. bodom v kariére vyrovnal Raya Bourqua na druhom mieste v historickom poradí bodovania obrancov mladších ako 20 rokov. Vedie ho Phil Housley so 132 bodmi. Cartera Huttona z 22 striel prekonali ligový debutant Jegor Korškov a Zach Hyman. Frederik Andersen opustil duel, v ktorom si Maple Leafs pripísali piatu prehru z posledných ôsmich duelov, s 31 zákrokmi. Martin Marinčin nehral. Pre Okposa išlo o 500. zápas v kariére.

Hviezdy duelu: 1. J. Vesey (BUF), 2. R. Ristolainen (BUF), 3. K. Okposo (BUF)

WPG - CHI 3:2

Beaulieu prvým gólom v sezóne rozhodol o výhre Jets

Connor Hellebuyck urobil 31 zákrokov, aby vychytal svoje 25. víťazstvo v sezóne – druhý najvyšší počet v NHL po Andrejovi Vasilevskom (31) – a pomohol Winnipegu k výhre 3:2 nad Chicagom, vďaka ktorej sa tím z Manitoby priblížil divokej karty v Západnej konferencii na rozdiel bodu. Víťazný gól strelil v úvode tretej tretiny Nathan Beaulieu, ktorý nadviazal na presné zásahy Masona Appletona a Jacka Roslovica. Beaulieu a Appleton pridali aj po asistencii, Dmitrij Kulikov ich zaznamenal dve. Kým Jets vyhrali štvrtý zápas zo šiestich, Blackhawks prehrali šiesty zo siedmich. Ich góly strelil Ryan Carpenter a dvojbodový Patrick Kane, zatiaľ čo Corey Crawford urobil 35 zákrokov. V zápase sa ani raz nevylučovalo, čo sa stalo v lige prvýkrát v ročníku.

Beaulieu a jeho prvý gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. M. Appleton (WPG), 2. N. Beaulieu (WPG), 3. D. Kulikov (WPG)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 25/26 (96,2%) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 22:34 0 0 0 +2 0 1 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 02. 2020 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL