Video: Nedeľa priniesla prvé góly v kariére troch hráčov

V nedeľu sme videli troch hráčov streliť svoj prvý gól v kanadsko-americkej NHL. Dvaja debutoví strelci pritom odohrali proti sebe vzájomný súboj.

Dvadsaťjedenročný obranca Columbusu Andrew Peeke otvoril z dorážky skóre zápasu proti New Jersey už v tretej minúte, aby sa dočkal gólu vo svojom 12. zápase v kariére. Všetky odohral v tejto sezóne, v ktorej zaznamenal už aj jednu asistenciu. Floridský rodák bol draftovaný v roku 2016 z 34. miesta.



Z víťazstva 4:3 sa v zápase nakoniec tešili Devils, ktorým k tomu pomohol aj krídelník Nicholas Merkley, ktorý tiež svoj prvý gól v NHL strelil z dorážky. Dvadsaťdvaročný rodák z Calgary, ktorý bol draftovaný Arizonou z 30. miesta v roku 2015, naň však čakal len tri zápasy, z ktorých dva odohral v tomto ročníku. Pred dvoma dňami zaznamenal aj asistenciu, jeho prvý bod v NHL.



Najmenej na gól čakal útočník Jegor Koškov, ktorý v nedeľu skóroval vo svojom premiérovom zápase v NHL. Dvadsaťtriročný Rus, ktorého si Toronto vybralo na drafte 2016 z 31. miesta, dosiahol kontaktný gól na 1:2, ale nakoniec odvrátiť prehru Maple Leafs 2:5 s Buffalom nepomohol.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 02. 2020 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL