Tréner Toronta nespokojný: Najhorší výkon za poriadne dlhý čas

Hlavný tréner tímu Toronto Maple Leafs, Sheldon Keefe, si nebral servítky pred ústa pri svojom hodnotení nedeľného zápasu, v ktorom jeho mužstvo prehralo 2:5 s tímom Buffalo Sabres a stratilo tak dva cenné body.

„Toto je najhorší výkon, aký sme podali za poriadne dlhý čas. Nedokázali sme dať dokopy našu hru už nejaký čas, ale dnes to bolo odlišné, pretože väčšinu zápasu som necítil, že by sme vôbec boli v tejto aréne,“ povedal Keefe pre TSN.

Buffalo malo jasnú prevahu prvých 40 minút zápasu, ale Torontu sa v tretej tretine podarilo vyrovnať stav na 2:2. Sabres však potom strelili tri góly v rozmedzí 91 sekúnd.

Toronto, ktoré hralo svoj tretí zápas za štyri dni, zaostávalo takmer v každom aspekte hry. Sabres ho prestrieľali 36:22, mali 63,63 % očakávaných gólov a 64,62 % streleckých šancí v hre piatich proti piatim.

„Musíme nájsť viac riešení pre šírku našej zostavy, pri zraneniach a veciach, ktoré zažívame. Čelíme nejakým výzvam v našom treťom a štvrtom útoku i v našej obrane, keď hráme dva zápasy za dva dni, a pri rozpise, ktorý máme. V dnešnom zápase sa to jasne ukázalo,“ skonštatoval Keefe pre Toronto Sun.

Maple Leafs zaznamenali v posledných deviatich zápasoch len jedno víťazstvo v normálnom hracom čase. Momentálne sú na treťom mieste Atlantickej divízie so štvorbodovým náskokom pred Floridou, ktorá má dva zápasy k dobru.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL