Museli zrušiť zápas: Bývalý hráč NHL čelil hrozbe usmrtenia

LNAH je poloprofesionálna liga v kanadskom Quebecu, ktorá je známa pre svoj tvrdý štýl hry a veľa bitiek. V piatok večer sa však veci vymkli kontrola natoľko, že sa musel zrušiť celý zápas.

Dôvodom na jeho zrušenie bolo, že niekdajší bitkár New Jersey Devils, Pierre-Luc Létourneau-Leblond, čelil v zápase vyhrážke smrťou od niekoho v hľadisku.

Denník Le Journal de Montreal informuje, že fanúšik sa snažil upútať pozornosť hráča búchaním o plexisklo. Následne urobil gesto zahŕňajúce hrozbu smrťou – naznačil rozmlátenie hráčovej hlavy – a predstieral, že má pod kabátom strelnú zbraň.

V panike rozhodcovia poslali tridsaťštyriročného Létourneau-Leblonda do šatne, do ktorej ho nasledoval zvyšok tímu Les Pétroliers du Nord. Tréner potom údajne zavolal na políciu. Kým sa policajti objavili na scéne, hlásateľ oznámil, že sa zápas ruší. Polícia doteraz nikoho nezatkla.

Létourneau-Leblond bol aj koncom januára terčom hrozieb od protihráča, Davida Masseho. Ten hráva za tím Éperviers de Sorel-Trac, ktorý hostil aj piatkový duel. 31. januára sa ho snažil zraniť a hrozil sa aj jeho otcovi, ktorý sedel v hľadisku.

Létourneau-Leblond odohral v NHL 41 zápasov so ziskom troch asistencií a 101 trestných minút. Väčšinu duelov odohral za Devils, ktorý ho draftovali v roku 2004 z 216. miesta. Trikrát si obliekol aj dres Calgary a raz Pittsburghu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL