Mangiapane sa tešil z prvého hetriku. Tréner ocenil jeho pracovitosť + video

Calgary začalo nový týždeň víťazstvom 6:4 nad Anaheimom, ku ktorému štyrmi bodmi pomohol Andrew Mangiapane. Tri z nich boli góly, aby sa stal prvým hráčom Flames v tomto ročníku s hetrikom.

Cesta sa prvým hetrikom v kariére začala za stavu 0:1 v siedmej minúte druhej tretiny. Ďalším gólom, v piatej minúte tretej tretiny, znižoval na 2:3. Posledný gól pridal v poslednej minúte zápasu, keď to kalifornský tím skúšal bez brankára.

„Samozrejme, že bolo pekné dosiahnuť prvý hetrik a mať ho už za sebou. V tejto lige je veľmi dôležité veriť si. Každý zápas, čo odohráte, každá akcia, ktorú urobíte, vám pomáha rásť,“ povedal Mangiapane.

Hetrik by nebol realitou, ak by mu pred prázdnou bránou neposlal puk na hokejku Johnny Gaudreau. Ten mal možnosť strieľať aj sám, ale zvolil prihrávku spoluhráčovi.

„Ani len nehrozilo, že by Johnny vystrelil ten puk. Urobil by čokoľvek, aby mu ho prihral. Chlapci majú radosť z takých hráčov. Prišiel sem a je skvelým spoluhráčom, v kabíne ho majú radi. Pracuje mimoriadne tvrdo a vyslúžil si rešpekt od skúsenejších spoluhráčov. Bolo pekné vidieť, ako skompletizoval ten hetrik,“ skonštatoval tréner Geoff Ward.

Dvadsaťtriročný rodák z Toronta má po pondelku na konte 13 gólov a 25 bodov po 59 zápasoch tejto sezóny. V predošlých ôsmich dueloch neskóroval ani raz a v predošlých 20 zápasoch skóroval len dvakrát.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 02. 2020 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL