Nedokázal nájsť slová: Senators vyradili číslo Chrisa Phillipsa + video

Tím Ottawa Senators zažil v utorok významný večer. Ešte predtým, ako zdolal Buffalo 7:4, sa pred zápasom konal ceremoniál, počas ktorého diváci sledovali dvíhanie čísla 4 pod strop Canadien Tire Centre. Takéhoto vzácneho ocenenia sa dočkal Chris Phillips.

Niekdajší obranca sa stal druhým hráčom v modernej histórii Senators, ktorý si vyslúžil toto ocenenie. Prvým bol Daniel Alfredsson s jeho 11-kou. Celkovo prvým vyradeným číslom bola 8-ka Franka Finnigana, ktorý však hrával ešte za pôvodných Senators.

„Vždy som považoval sám seba za tímového hráča a som skutočne šťastný, že som bol takýmto spôsobom poctený. Pokorilo ma to natoľko, že nedokážem nájsť slová. Je neskutočná šesť mať číslo 4 po boku Alfredssona a Finnigana,“ povedal Phillips.

Štyridsaťjedenročný rodák z Calgary bol draftovou jednotkou v roku 1996. Celú kariéru strávil v Ottawe, v drese ktorej absolvoval 1179 zápasov so ziskom 288 bodov (71+217) a 756 trestných minút. V play-off odohral ďalších 114 duelov, v ktorých zaznamenal 15 bodov (6+9).

Phillips, ktorý kariéru ukončil v roku 2016, odohral najviac zápasov v klubovej histórii. So svojou manželkou a troma deťmi žijú aj naďalej v hlavnom meste Kanady.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL