Richard Pánik o trápení: Máme mentálny problém

Alexander Ovečkin sa k 700-gólovej méte nepriblížil v piatich zápasoch po sebe. V piatich zápasoch po sebe dokonca ani nebodoval. Trápi sa však celý Washington, ktorý medzičasom klesol na druhé miesto Metropolitnej divízie.

Capitals, ktorí sa ešte nedávno ako líder svojej divízie bili s Bostonom o post lídra Východnej konferencie, prehrali štyri z posledných piatich stretnutí. Slovenský útočník Richard Pánik si to vysvetľuje tým, že sa v ostatných týždňoch konkurencia skvalitnila.

„V tomto období, keď ste čoraz bližšie a bližšie k play-off, hrá každý tím pozornejšie v obrane a je ťažšie streliť gól. Teraz sa trápime a musíme to napraviť. Musíme sa vrátiť späť na tú správnu koľaj,“ povedal Pánik.

Washington má v posledných zápasoch priemer 2,2 streleného gólu na zápas, pričom jeho celosezónny priemer je 3,5 gólu na zápas. Martinský rodák si myslí, že za to môže mentálne nastavenie mužstva, ktoré sa musí zlepšiť.

„Myslím si, že je to mentálny problém. Každý musí byť pripravený od prvej minúty. Nemá to nič spoločné so systémom hry, len musíme byť lepšie pripravení na zápas,“ skonštatoval Pánik, ktorý zaznamenal sedem gólov a sedem asistencií v 49 dueloch tejto sezóny.

Washington najbližšie narazí na Montrealu. Doma ho privíta vo štvrtok.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 02. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL