McDavid by sa mohol vrátiť už v zápase proti Wild

Hviezdny center Connor McDavid by sa mohol vrátiť do zostavy tímu Edmonton Oilers už v piatkovom zápase proti tímu Minnesota Wild. Vo štvrtok trénoval po tom, čo vynechal predošlých päť zápasov pre svalové zranenie stehna.

„Berieme to deň po dni. Uvidíme. Myslím si, že plán bol len vykorčuľovať a počkať si, ako sa budem cítiť. Cítil som sa dobre. Nechcete už cítiť tú bolesť. Pomaly odchádza a už sa dostávame k bodu, keď ju už viac nebudem cítiť,“ poznamenal kapitán Oilers.

„Pohyboval sa dobre. Uvidíme, ako na tom bude ráno. Sledujeme ho na dennej báze. Dnes urobil dobrý krok, ale nič nechceme sľubovať,“ skonštatoval tréner Dave Tippett.

McDavid sa pripojil k Oilers v stredu po tom, čo začiatok rehabilitácii začal v Toronte. Očakávalo sa, že vynechá dva až tri týždne, pričom v sobotu to budú dva týždne od utrpenia zranenia. Ak by sa nevrátil v piatok, pocestuje s tímom na trip do Kalifornie, ktorý začína v nedeľu v Los Angeles.

„Cíti sa dobre. Sám chcel ísť dnes na ľad. Včera som sa s ním chvíľu rozprával. Viem, že s nami pôjde na výjazd do Kalifornie, takže je na tom dobre. Nemám presný termín návratu, ale je na tom veľmi dobre. Nemyslím si, že je od návratu ďaleko,“ povedal generálny manažér Ken Holland.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL