Mark Scheifele si ukončil suchoty štýlovo. Hetrikom + video

Winnipeg vo štvrtok porazil Ottawu hladko 5:1 aj vďaka trom využitým presilovkám. Vo všetkých troch pritom skóroval Mark Scheifele, ktorý ku hetriku pridal aj jednu asistenciu a bol jasnou prvou hviezdou duelu.

Jets prehrávali 0:1, keď sa Scheifelemu od 17. minúty prvej tretiny podarilo streliť dva góly v rozmedzí 71 sekúnd. V druhej tretine si pripísal asistenciu a svoj tretí hetrik v kariére spečatil v predposlednej minúte tretej dvadsaťminútovky.

Scheifele má po štvrtku na konte 26 gólov po 62 zápasoch, pričom v predošlých 12 dueloch neskóroval ani raz a v predošlých 16 zápasoch len raz. Po druhom štvorbodovom výkone v ročníku má na konte dokopy 65 bodov.

„Nie je to o góloch, nie je to o asistenciách. Je to o tom, aby ste hrali správnym spôsobom. Dostávate sa do šancí, sledujete svoju hru stále dokola a viete, čo treba napraviť. Viete, na čom musíte pracovať. O tom to je,“ poznamenal. „Pokračujete v práci na svojej hre či už góly strieľate alebo nie. Hlavné je koncentrovať sa na víťazstvá.“

„Zaslúžil si to. Určite za nás hral dobre,“ skonštatoval tréner Paul Maurice.

Pokiaľ ide o víťazstvá, Winnipeg ich dosiahol sedem v posledných desiatich dueloch a momentálne figuruje na pozícii prvej divokej karty v Západnej konferencii s jednobodovým náskokom pred Calgary a Arizonou.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 02. 2020 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL