Tatar sa snaží ignorovať šumy. Je to biznis, tvrdí

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa chce zameriavať len na to, aby pomáhal tímu Montreal Canadiens k víťazstvám. Početné špekulácie o svojej výmene príliš nerieši ani niekoľko dní pred prestupovou uzávierkou.

„Snažím sa tieto veci blokovať, ale samozrejme, že chcete byť v tabuľke na lepšej pozícii, ako sme my. Vy však jednoducho len musíte chodiť na ľad, hrať a bojovať, bojovať za to logo,“ povedal Tatar pred štvrtkovým duelom proti Capitals.

Dvadsaťdeväťročný Dubničan má zmluvu platnú do konca sezóny 2020/21, ale Canadiens sa play-off v ostatnej dobe vzďaľovalo a vyzerá to tak, že by mohli viac myslieť na svoj budúcnosť.

Tatar v tejto sezóne odohral 63 zápasov, v ktorých zaznamenal 55 bodov za 21 gólov a 34 asistencií. Pre tím s majstrovskými ambíciami, ktorý by nechcel len hráča na krátkodobú výpomoc, by mohol byť lákavou voľbou.

„Aby som bol úprimný, skutočne nechcem, aby za mnou generálny manažér prišiel s tým, že sa chce so mnou rozprávať. Snažím sa hrať moju hru a koncentrujem sa na môj tím. Ak sa niečo stane, tak jednoducho takto tento biznisu funguje,“ poznamenal Tatar.

V podobnej situácii sa najproduktívnejší Slovák v NHL ocitol pred prestupovou uzávierkou v roku 2018, keď bol nakoniec vymenený z Detroitu do Las Vegas za tri draftové voľby.

„Získal som tou výmenou aj trocha skúseností. Teraz už sa toho príliš neobávam. Je to súčasť biznisu. Prvá výmena vás naučí, ako sa veci majú. Teraz to beriem ako súčasť biznisu. Môže sa stať čokoľvek. Nikto nie je v bezpečí a vždy to záleží na ponuke a na tom, čo sa rozhodne generálny manažér alebo organizácia v danom momente urobiť,“ dodal Tatar.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 02. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL