Wild sa pokúšali vymeniť Pariseho. Mohol skončiť u Islanders

Vymeniť tridsaťpäťročného hráča s lukratívnou zmluvou platnou ešte ďalších päť rokov nie je ľahké, najmä, ak má v zmluve aj klauzulu o nevymeniteľnosti. Minnesota sa to však predsa v pondelok pokúsila urobiť so Zachom Parisem. Neúspešne.

„Je to niečo, čo sme preskúmali. Nebudem zachádzať do podrobností. Fakt, že sa dnes nič nestalo, je v poriadku. Zach je veľkou súčasťou tímu Minnesota Wild a sme nadšení, že ho tu stále máme,“ povedal generálny manažér Bill Guerin.

Parise, ktorý zaťažuje platový rozpočet sumou takmer 7,54 milióna amerických dolárov, sa údajne vzdal klauzule o nevymeniteľnosti, aby sa mohol pripojiť k tímu New York Islanders, kde pracuje ako generálny manažér Lou Lamoriello, s ktorým sa poznajú ešte z pôsobenia v New Jersey.

To bol však len prvý a evidentne ten najľahší krok. Potom sa museli tímy dohodnúť na výmene, ktorá by dávala obom stranám zmysel. To mnohí „insideri“ označili za „komplikované“ a nakoniec tomu dal takú nálepku aj Guerin.

„Sú určité transakcie, ktoré si vyžadujú viac času a trochu viac podrobnejšie práce. Niekedy si chcete prejsť s daným hráčom celú sezónu a potom sa k tomu vrátiť. Nie ste s ním nespokojní, ale viete si predstaviť potenciálnu protihodnotu, ktorú by ste za neho mohli získať,“ poznamenal s tým, že sa po uzávierke stretol aj so samotným hráčom

„Mali sme spolu dobrú konverzáciu. Sadneme si spolu ešte niekedy inokedy, ale vyzeral byť v dobrej nálade. Je to profesionál a zajtra večer by som neočakával nič iné, ako zvyčajnú snahu od Zacha Pariseho, ktorú vídavame každý večer.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL