Toto sú víťazi a porazení tohtoročnej prestupovej uzávierky

Prestupovú uzávierku máme v tejto sezóne za nami a je čas pozrieť sa do zrkadla. Ktoré tímy možno považovať za víťazov a porazených tohto veľkého dňa a obdobia, ktoré mu bezprostredne predchádzalo?

Víťazi

Edmonton – k rýchlonohému McDavidovi získal Ken Holland rýchlonohého Andreasa Athanasioua, za ktorého vďaka horšej sezóne nemusel obetovať veľa. Potenciál je tu však veľký. Z Detroitu pritom prišiel aj Mike Green, ktorý dodá hĺbku obrane a stále je to výborný rozohrávač, ktorý pomôže aj presilovkám. Všetky svoje potreby tím naplnil, keď získal do hĺbky útoku Tylera Ennisa, ktorý bol ďalšou lacnou akvizíciou.

Vegas – k Marc-Andre Fleurymu sa pripája Robin Lehner, vďaka ktorému sa u Golden Knights rodí jeden z top brankárskych tandemov v lige. Tím si vylepšil aj nižšie formácie o Nicka Cousinsa. Nie tak dávno získal aj obrancu Aleca Martineza, ktorý zaplátal ďalšiu dieru v zostave a už prináša svoje ovocie. Tím urobil všetko preto, aby si posilnil šance na Stanleyho pohár.

San Jose – tím zažíva ťažký ročník, ale Doug Wilson opäť ukázal, že je to šikovný generálny manažér, keď získal cenné voľby pre prvé, druhé a tretie kolo draftu za Brendana Dillona, Barclayho Goodrowa a Patricka Marleaua. Poslední dvaja boli vymenení v pondelok. Tieto voľby môže tím využiť na draftovanie nádejí, ktoré mu chýbajú, prípadne ako aktívum v neskoršej výmene.

Ottawa – strata Jean-Gabriela Pageaua síce mnohých fanúšikov tímu zabolí, ale Senators robili všetko preto, aby mysleli na svoju budúcnosť, ktorú sa snažia riešiť najmä cez draft. Tohtoročný draft je považovaný za silný a Ottawa na ňom bude mať aj vďaka pondelku 13 volieb, vrátane troch v prvom kole a štyroch v druhom – jedna voľba v prvom kole je podmienečná, ale podmienka je málo pravdepodobná a aj keby k nej došlo, voľba v 1. kole sa presunie o rok. Je tu potenciál, že by si Ottawa mohla vyberať v tomto roku až troch hráčov z prvých 20 miest.

Carolina – dá sa povedať, že Hurricanes ukradli Floride Vincenta Trochecka, ktorý je lepší, ako Erik Haula a Lucas Wallmark dohromady. Dve pribalené nádeje tiež nepatria medzi tie veľké, ktorých strata by Carolinu nejako bolela. Tím si vylepšil aj obrancu, čo bolo aj jeho cieľom – získal Samiho Vatanena, ktorý sa čoskoro vráti do akcie, a aj Bradyho Skjeia, ktorý má zmluvu ešte na štyri roky. Udržal si pritom aj svoju lepšiu z dvoch volieb v prvom kole tohtoročného draftu.

Porazení

Chicago – v rukách malo pomerne atraktívne aktíva – Robina Lehnera a Erika Gustafssona. Oboch tím vymenil, ale za protihodnoty, ktoré sa nejavia ako dostačujúce. V prípade Lehnera je to o to horšie, že vraj bol ochotný uskromniť sa, aby s tímom o tri roky predĺžil zmluvu.

Toronto – tím v ostatných týždňoch pokrivkáva a ak by sa aj dostal do play-off, v ňom narazí na Boston alebo Tampu, cez ktoré prejde len ťažko. Tyson Barrie do tímu nezapasoval ideálne a hoci by jeho výmena vytvorila v obrane dieru, aspoň by za neho tím niečo získal. Takto je tu riziko, že o neho príde v lete bez náhrady. A po podpise novej zmluvy s Jakeom Muzzinom je toto riziko ešte väčšie.

Colorado – denverský tím síce získal útočníka Vladislava Namestnikova a brankára Michaela Hutchinsona, ale sú to tie posily, ktoré potreboval? Namestnikov je ešte vcelku decentná voľba pred druhý a tretí útok, ale veľký priestor pod platovým stropom a dostatok nádejí v systéme vytvára dojem, že klub nevyužil ani zďaleka svoj potenciál na posilnenie pred play-off.

Florida – sú v tesnom boji o play-off a deň začali výmenou Vincenta Trochecka za protihodnotu nižšiu, ako by sa mohlo očakávať, keďže má zmluvu ešte na ďalšie dve sezóny. Fanúšikovia však čakali, že po takej skorej výmene ešte niečo príde. Neprišlo. Ako skonštatoval Rory Boylen zo Sportnet, tímu chýba pri takýchto rozhodovaniach nadväznosť z jednej sezóny na druhú.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL