Tarasenko by sa mohol vrátiť skôr, ako sa čakalo

Hviezdny útočník Vladimir Tarasenko by sa mal vrátiť do zostavy tímu St. Louis Blues ešte pred koncom základnej časti. Práve táto zmena v očakávaniach spôsobila, že jeho tím nebol pred prestupovou uzávierkou aktívny.

„Momentálne už pravidelne korčuľuje s tímom. Je už bližšie k návratu, ale stále ho nejaký čas od neho delí. Očakávam, že pôjde na nasledujúci výjazd na východ, ale hrať nebude. Dúfajme, že po návrate si budem môcť sadnúť s doktorom a získam správy o tom, kedy presne by sa mal očakávať jeho návrat do hry, “ povedal generálny manažér Doug Armstrong.

Tarasenko sa zotavuje zo zranenie ľavého ramena, s ktorým 29. októbra podstúpil operáciu. S tímom aj cestoval na nedávny trip do Dallasu a Minnesoty, pričom korčuľoval s mužstvom aj pred utorkovým zápasom proti Chicagu.

Po prvotnom prehodnotení dĺžky jeho absencie sa očakávalo, že by mohol byť späť v akcii už koncom marca. Teraz sa však očakáva návrat už v strede blížiaceho sa mesiaca. Výjazd, o ktorom hovoril Rutherford, končí 8. marca.

Dvadsaťosemročný Rus stihol pred zranením odohral desať zápasov, v ktorých zaznamenal desať bodov za tri góly a sedem asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL