Obrancovia sú aktuálnymi favoritmi na Calderovu trofej

Máme za nami tri štvrtiny sezóny 2019/20, a práve preto sa panel odborníkov z oficiálnej ligovej stránky rozhodol opäť venovať výročným oceneniam. Kto získal najviac hlasov pri cene pre najlepšieho nováčika?

Calderovu trofej by podľa 18 hlasujúcich expertov získal obranca Cale Makar z Colorada, ktorého až 11 dali na prvé miesto a dokopy nazbieral 82 bodov. Tesne za ním je však ďalší obranca, Quinn Hughes z Vancouveru. Ten získal 77 bodov a 6 odborníkov ho dalo na prvé miesto svojho rebríčka.

Doteraz len dve sezóny NHL v modernej ére skončili s dvoma obrancami na čele produktivity nováčikov. V tej aktuálnej vedie nováčikov Hughes s 50 bodmi (8+42), kým Makar je druhý so 45 bodmi (12+33). Druhý menovaný má lepší bodový priemer, keď odohral o osem zápasov menej ako jeho konkurent.

Zvyšný hlas na prvé miesto dostal brankár Columbusu Elvis Merzlikins, ktorý v celkovom poradí skončil na štvrtom mieste s 26 bodmi. Tretí bol útočník Victor Olofsson z Buffala, ktorému hlasy vyniesli 36 bodov. Celkovo aspoň hlas dostalo 11 mladíkov, vrátane českého útočníka Dominika Kubalíka zo Chicaga.

Výsledky hlasovania: Cale Makar, Avalanche, 82 bodov; Quinn Hughes, Canucks, 77 bodov; Victor Olofsson, Sabres, 36 bodov; Elvis Merzlikins, Blue Jackets, 26 bodov; Dominik Kubalík, Blackhawks, 15 bodov; Nick Suzuki, Canadiens, 13 bodov; Adam Fox, Rangers, 11 bodov; Iľja Samsonov, Capitals, 5 bodov; Ethan Bear, Oilers, 2 body; Mackenzie Blackwood, Devils, 2 body; John Marino, Penguins, 1 bod.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL