Halák centrom pozornosti: Bruins mu venovali ceremoniál + video

Skôr počas tejto sezóny dosiahol slovenský brankár Jaroslav Halák významný míľnik vo svojej kariére v NHL. Pred utorkovým zápasom proti Calgary mu preto tím Boston Bruins pripravil špeciálnu slávnosť, aby mu ešte raz k tomu pogratuloval.

Halák sa 3. decembra stal 74. brankárom v ligovej histórii, ktorý odchytal svoj 500. zápas. Okorenil ho čistým kontom, ktorým pomohol Bruins k výhre 2:0 nad Carolinou.

Tridsaťštyriročnému bratislavskému rodákovi na ceremónii robili spoločnosť manželka, dcéra i syn. Od spoluhráčov dostal víno a hodinky, vedenie tímu mu venovalo pamätnú plaketu a striebornú hokejku.



Okrem prítomných mu k tomuto míľniku zagratulovali aj bývalí spoluhráči prostredníctvom videa, ktoré v TD Garden pripomenulo aj jeho najsvetlejšie body v kariére. V nej v NHL odohral 14 sezón v dresoch Montrealu, St. Louis, Washingtonu, Islanders a Bostonu.

Earlier this season, Jaroslav Halak became just the 74th goaltender in NHL history to play in 500 career games.

Congrats, Jaro, on an incredible milestone!#NHLBruins pic.twitter.com/tob3CeKUyi

— Boston Bruins (@NHLBruins) February 26, 2020

Halák, ktorý má v tejto sezóne bilanciu 16-6-6 s 91,8% úspešnosťou zákrokov, má v celej kariére bilanciu 270-167-58 s 91,6% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,48 inkasovaného gólu na zápas. Vychytal aj 50 čistých kont.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Jara HALÁKA v utorok Bruins ocenili za 500. zápas v kariére. Opätovne mu k nemu gratulujeme aj my 👍

Príspevok, ktorý zdieľa SlovakNHL.sk (@slovaknhl_sk),




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 02. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL