Zahrá si ešte niekedy Bouwmeester po kolapse?

Obranca tímu St. Louis Blues, Jay Bouwmeester, vynechá zvyšok aktuálnej sezóny, ale jeho ďalšia budúcnosť je stále otvorená. Nevylučuje, že by si v budúcnosti ešte znovu zahral.

Tridsaťšesťročný veterán skolaboval na striedačke počas zápasu proti Anaheimu, ktorý sa hral 11. februára a následne odložil. Po stabilizovaní podstúpil operáciu, ktorou mu doktori zaviedli implantovateľný defibrilátor na obnovenie bežného srdcového tepu.

„Udialo sa toho veľa. Myslím si, že je to niečo, čo budem určite musieť ešte zvážiť, ale ešte by som celkom nepovedal, že som hotový. Budú rozhodnutia, ktoré budem musieť urobiť. K tomu dôjde neskôr,“ povedal Bouwmeester.

„Momentálne robím malé kroky. Je to náročne, ale úprimne, hokej nebol v posledných pár týždňov v popredí mojej mysle. Som hokejista, rád hrám hokej a určite by som bol rád na ľade, ale keď si dáte všetko do perspektívy, tak bude v poriadku, ak si dám od neho teraz pokoj.“

Bouwmeester, ktorý je od 18. februára na listine dlhodobo zranených hráčov, povedal, že sa cíti lepšie a normálnejšie napriek tomu, že je v niektorých veciach stále obmedzovaný. Generálny manažér tímu, Doug Armstrong, na neho s prípadným návratom tlačiť nebude.

„Chápeme, že v tomto ročníku už hrať nebude – v základnej časti ani v play-off. Rozprávali sme sa skôr o dlhodobejšej perspektíve, či by sa mohol vrátiť alebo nie, ale obaja cítime, že je len február, a tak v tomto bode nemusíme robiť rozhodnutia. Bude mať na to svoj čas, vráti sa k rodine, bude blízko tímu a v lete sa k tomu vrátime,“ poznamenal Armstrong.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL