Fleury umlčal Oilers, Penguins opäť prehrali, Česi pomohli k výhre Avalanche

V stredu sa v NHL odohrali len tri zápasy bez slovenskej účasti. Významná česká stopa však bola pri výhre Colorada nad Buffalom. Z triumfov sa tešili aj Vegas a Los Angeles.

COL - BUF 3:2

Kaut a Francouz pomohli Coloradu zdolať Buffalo

Martin Kaut strelil svoj prvý gól v NHL, J.T. Compher ten víťazný a Colorado zdolalo Buffalo 3:2, aby si predĺžilo víťaznú sériu na štyri zápasy a s bilanciou 37-18-7 sa zaradilo pred Dallas na druhé miesto Centrálnej divízie. S gólu sa tešil aj Gabriel Landeskog, zatiaľ čo Pavel Francouz predviedol 31 zákrokov, vrátane pár dôležitých v závere, keď to hostia skúšali bez brankára. Zemgus Girgensons a Curtis Lazar strelili góly Sabres, ktorí prehrali s Coloradom piaty vzájomný zápas po sebe. Carter Hutton urobil 31 zákrokov a mal ja svoj šťastný moment – v druhej tretine smeroval puk do jeho brány, ale odrazil sa od korčule obrancu do tyčky a od nej do rohu klziska.

Odporúčame:
Video: Rodák z Brna strelil svoj prvý gól v NHL. Venoval ho mame

Hviezdy duelu: 1. M. Kaut (COL), 2. J. Compher (COL), 3. T. Jost (COL)

VGK - EDM 3:0

Fleury vynuloval Oilers, Golden Knights vyhrali siedmy duel po sebe

Marc-Andre Fleury zneškodnil všetkých 29 striel, aby vychytal svoje piate čisté konto v sezóne a 61. v kariére pri výhre Vegas 3:0 nad Edmontonom. V historickom rebríčku sa vyrovnal na 17. mieste Turkovi Brodaovi. „Nevyviazli by sme z prvej tretiny, ak by nechytal tak, ako chytal. Bol naším najlepším hráčom,“ povedal tréner Peter DeBoer. K predĺženiu víťaznej série už na sedem zápasov pomohli aj góly troch rôznych hráčov – skóre stretnutia otvoril Max Pacioretty v 17. minúte a neskôr na neho v tretej tretine nadviazali Nick Cousins, ktorý debutoval v drese „Zlatých rytierov“, a Shea Theodore. Alec Martinez si pripísal dve asistencie. Mikko Koskinen predviedol 30 zákrokov, ale štvrtej prehre Oilers z posledných piatich zápasov nezabránil. Kanadskému tímu sa navyše zranil Andreas Athanasiou.

Pacioretty po šiesty raz v kariére strelil 30. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. M. Fleury (VGK), 2. N. Cousins (VGK), 3. M. Pacioretty (VGK)

LAK - PIT 2:1

Kings priviedli Penguins k ďalšej prehre

Pittsburgh nedokázal ukončiť trojzápasovú sériu prehier ani na ľade posledného tímu Západnej konferencie. Trevor Lewis strelil gól v závere druhej tretiny, ktorý bol nakoniec víťazný pri triumfe Los Angeles 2:1. K nemu gólom pomohol aj Blake Lizotte, zatiaľ čo Cal Petersen predviedol spoľahlivý výkon a zastavil 35 striel. Ako jediný na neho našiel recept Bryan Rust v tretej tretine. Tristan Jarry opustil duel s 20 zákrokmi. Svoj 900. zápas v kariére odohral Jevgenij Malkin, ktorý so pripísal asistenciu.

Kontaktný gól po peknej prihrávke Malkina:


Hviezdy duelu: 1. B. Lizotte (LAK), 2. C. Petersen (LAK), 3. J. Malkin (PIT)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 02. 2020 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL