Kto je najväčším favoritom na Cenu Jacka Adamsa?

Cena Jacka Adamsa sa každoročne udeľuje najlepšiemu trénerovi sezóny. Kto by si ju najviac zaslúžil po troch štvrtinách ročníka 2019/20? O tom hlasovalo 18 odborníkov z oficiálnej ligovej stránky.

Až desať z nich dalo na prvé miesto svojho hlasovacieho lístky Mikea Sullivana z Pittsburghu, ktorý aj vďaka tomu získal aj najviac bodov – 74. Hoci už má na konte dva Stanleyho poháre, jeho najlepšia práca by mohla prichádzať práve v tejto sezóne.

Penguins sú druhým tímom Metropolitnej divízie aj napriek tomu, že sa v ročníku vyrovnávali s veľkým počtom zranení, ktoré sa nevyhýbali ani kľúčovým hráčom, vrátane Sidneyho Crosbyho, Jevgenija Malkina či Krisa Letanga.

Druhý najvyšší počet bodov získal v hlasovaní John Tortorella z Columbusu, ktorému k 56 bodom pomohlo aj päť hlasov na prvé miesto. Zvyšné tri hlasy na prvé miesto si rozdelili Travis Green z Vancouveru, Dave Tippett z Edmontonu a Bruce Cassidy z Bostonu. V hlasovaní skončili na treťom, piatom a siedmom mieste.

Výsledky hlasovania: Mike Sullivan, Penguins, 74 bodov; John Tortorella, Blue Jackets, 56; Travis Green, Vancouver Canucks, 35; Jon Cooper, Lightning, 26; Dave Tippett, Oilers, 22; Craig Berube, Blues, 12; Bruce Cassidy, Bruins, 12; Jared Bednar, Avalanche, 8; Paul Maurice, Jets, 6; Rick Bowness, Stars, 6; Alain Vigneault, Flyers, 5; Todd Reirden, Capitals, 2; Barry Trotz, Islanders, 1; Rick Tocchet, Coyotes, 1.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL