Granlund napodobnil Gáboríka. Ten je stále v histórii NHL unikátny + video

Nashville sa pred prestupovou uzávierkou rozhodol udržať si Mikaela Granlunda a toto rozhodnutie bude môcť byť nakoniec dobré. Fínsky útočník vo štvrtok získal pre klub veľmi dôležité dva body v boji o play-off.

Hrala sa posledná minúta zápasu a Calgary vyhrávalo 3:2. Predators to skúsili bez brankára, ale vyzeralo to tak, že to nakoniec svoje ovocie neprinesie. Potom uderil Granlund – len 0,1 sekundy pred koncom tretej tretiny vyrovnal skóre.

Bod bol už v hrsti, ale Nashville získal aj ten druhý. A opäť zásluhou hráča číslo 64, ktorý po 80 sekundách nadstaveného času rozhodol o výhre 4:3. Zároveň sa tým však zapísal aj do histórie.

Dvadsaťosemročný rodák z Oulu sa stal ešte len štvrtým hráčom v histórii NHL (v základnej časti aj v play-off dokopy), ktorý strelil vyrovnávajúci gól v posledných 10 sekundách normálneho hracieho času a následne aj víťazný gól v predĺžení.

Napodobnil tým pritom aj slovenského útočníka Mariána Gáboríka, ktorý to dokázal ako posledný. Trenčiansky rodák to ako jediný v histórii dokázal v play-off – v prvom zápase druhého kola v roku 2014. Ešte pred ním to v základnej časti dokázali Marco Sturm (2000/01) a Neal Broten (1983/84).

„To najdôležitejšie je, že sme získali tie dva body a nejakým spôsobom našli cestu k výhre. Sú to dva dôležité body. Vyrovnali sme, oni potom strelil svoj tretí gól a my sme znova vyrovnali. Taký je niekedy hokej. Určite to bolo zábavné,“ poznamenal Granlund.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL