Marinčinov gól bol pôžitok, myslí si Matthews. Trénera neprekvapil + video

Slovenský obranca Martin Marinčin si v sobotu vybral ideálny čas na strelenie svojho prvého gólu v sezóne. Len 18 sekúnd po začiatku tretej tretiny ním prelomil nerozhodný stav, aby nakoniec rozhodol o výhre Toronta 4:2 nad Vancouverom.

„Bol som tak veľmi šťastný. Prvý gól tejto sezóny, takže som bol z toho nadšený. Nie je mojou úlohou strieľať góly, ale páči sa mi to. Dokážem to. Musím byť len aktívnejší,“ povedal Marinčin.

Dvadsaťosemročný košický rodák, ktorý odohral veľmi dobrý zápas aj po hernej stránke, skóroval po dravom prieniku, keď za chrbát Thatchera Demka dorazil vlastnú strelu. Postretlo sa to s obdivom aj u jeho hviezdnejších spoluhráčov.

„Nevidíte často hráča, ktorý je taký vysoký a hrá defenzívnu úlohu, aby urobil niečo také. Áno, videl som to už aj predtým. Nevidíte to často, ale keď niečo také skúsi, tak je to zvyčajne pôžitok,“ poznamenal Auston Matthews.

Pre Marinčina išlo o piaty gól v kariére a len druhý od ročníka 2016/17. Na rozdiel od mnohých iných, trénera Toronta Sheldona Keefeho, ktorý ho viedol aj u Marlies v AHL, tým neprekvapil.

„Musí sa vám ľúbiť tá Martyho iniciatíva zakončiť to. Je tu v nevďačnej pozícii a chodí hore dole (na farmu), ale keď mu dáte šancu, tak vám dá všetko, čo v sebe má, a to je všetko, čo môžete chcieť,“ skonštatoval kormidelník.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 03. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL