Chicago má čas na to, aby si vyriešilo otázku bránkoviska

Tím Chicago Blackhawks vymenil pred prestupovou uzávierkou brankára Robina Lehnera, a tak do novej sezóny vstúpi z novým brankárskym tandemom. Na vyriešenie tejto otázky má však vedenie ešte celkom dosť času.

Generálny manažér Stan Bowman tvrdí, že klub, ktorého bránkovisko teraz spočíva na Coreym Crawfordovi a Malcolmovi Subbanovi, bude mať pre budúcu sezónu upísaného aj už osvedčeného brankára.

„Nepovedal by som, že už sme si zmapovali to, kto to bude. Máme veľa kandidátov a budeme musieť urobiť to rozhodnutie medzi dneškom a budúcou sezónou,“ poznamenal Bowman pre Chicago Sun-Times.

„Máme Kevina Lankinena, Collina Deliu, Subbana a Crawforda, ktorý nemá zmluvu. Ale práva na Deliu, Lankinena a Subbana máme pod kontrolou, takže sa rozhodneme, čo s nimi chceme urobiť. Ešte len sme však získali Malcolma, takže to budeme musieť premyslieť a pozrieť sa na možnosti.“

Očakáva sa, že Blackhawks predĺžia zmluvu s Crawfordom, ktorý pravdepodobne vytvorí tandem so Subbanom. Ben Pope tvrdí, že to bude závisieť na výkonoch gólmana, ktorého získali pred prestupovou uzávierkou. Ak by nepresvedčil, tím by mu nemusel dať kvalifikačnú zmluvu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 03. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL