Ďalšia kalifornská prehra Toronta, Marinčin skoro prekonal vlastného brankára

V piatok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo šesť zápasov, v ktorých vyhrávali len domáci. V akcii bol aj jeden Slovák – obranca Martin Marinčin, ktorého Toronto opäť prehralo.

ANA - TOR 2:1

Toronto nevyhralo ani v treťom zápase v Kalifornii

Toronto vyhralo predošlých päť vzájomných zápasov s Anaheimom a tak cítilo dobrú šancu na ukončenie série prehier. Nakoniec sa tak však nestalo a po tesnej prehre 1:2 ukončilo trojzápasový kalifornský výjazd s troma prehrami. O víťazstve Ducks rozhodol v strede tretej tretiny Adam Henrique, ktorý nadviazal na gól Cartera Rowneyho. John Gibson zastavil všetkých 26 striel predtým, ako utrpel zranenie. Ryan Miller sa tak dostal na druhé miesto v poradí odchytaných zápasov (778) americkým brankárom pred Toma Barrassa a za Johna Vanbiesbroucka. Čelil piatim strelám a prekonal ho prekonal William Nylander. Jack Campbell urobil 26 zákrokov. V tretej tretine malo Toronto streleckú prevahu 15:2. V akcii sme videli aj slovenského obrancu Martina Marinčina, ktorý odohral 13 minút s jednou strelou na bránu a jedným blokom. Do zostavy Leafs sa vrátil Cody Ceci.

Marinčinov nešťastný moment:

Martin Marincin, ladies and gentlemen. pic.twitter.com/KrqvlsRYuh

— Toronto Bag Head #FireDubas (@torontobaghead) March 7, 2020

Hviezdy duelu: 1. C. Rowney (ANA), 2. J. Gibson (ANA), 3. W. Nylander (TOR)

NJD - STL 4:2

Devils ukončili St. Louis osemzápasovú sériu výhier

Štyria rôzni hráči skórovali a Cory Schneider urobil 31 zákrokov, aby New Jersey ukončilo St. Louis jeho najdlhšiu víťaznú sériu v sezóne na ôsmich zápasoch. Jesper Bratt otvoril skóre zápasu svojím 100. bodom v kariére, Dakota Mermis strelil svoj prvý gól v NHL a Connor Carrick prvým gólom v sezóne rozhodol o prvej výhre Devils nad Blues od januára 2014. Poistku do prázdnej brány pridal Joey Anderson. Vince Dunn a Jaden Schwartz strelili góly St. Louis, ktoré vyhralo predošlých 12 vzájomných zápasov po sebe. Jordan Binnington opustil duel s 28 zákrokmi. „V posledných rokoch nás porážali celkom jasne. Je fajn vyhrať nad nimi a myslím si, že sme hrali dobre. Nie je to šťastné víťazstvo, dokázali sme sa im herne vyrovnať,“ povedal Schneider, ktorý si pripísal aj asistenciu.

Odporúčame:
Naplnil ho adrenalín: Dakota Mermis strelil svoj prvý gól v NHL + video

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider (NJD), 2. D. Mermis (NJD), 3. J. Bratt (NJD)

DET - CHI 2:1

Detroit porazil Chicago, skončili dve série

V Little Caesars Aréne skončili dve série. Tyler Bertuzzi a Robby Fabbri vybudovali dvojgólové vedenie, ktoré nakoniec stačilo Detroitu na víťazstvo 2:1 nad Chicagom, ktorým si domáci tím ukončil sériu šiestich prehier. „Je to veľká zábava bez ohľadu na okolnosti. Víťazenie je lepšie, ako prehrávanie,“ poznamenal Dylan Larkin. Jonathan Bernier k tomu prispel 32 zákrokmi, pričom ako jediný ho prekonal Patrick Kane. Corey Crawford urobil 23 zákrokov, ale na predĺženie víťaznej série Blackhawks na päť zápasov to nestačilo. Duel nedohral obranca hostí Connor Murphy, ktorý pravou nohou narazil do brány. Tréner Jeremy Colliton po zápase povedal, že jeho zverenec vyzerá byť v poriadku.

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (DET), 2. T. Bertuzzi (DET), 3. P. Kane (CHI)

WPG - VGK 4:0

Hellebuyck doviedol Jets k dôležitej výhre nad Knights

Connor Hellebuyck zneškodnil 29 striel, aby vychytal svoje šieste čisté konto v sezóne a doviedol Winnipeg k výhre 4:0 nad Vegas, tretej z posledných štyroch zápasov. Žiaden iný brankár v lige nemá na konte viac núl, no k tej piatkovej mu pomohli aj tri tyčky. Patrik Laine a Nikolaj Ehlers zaznamenali po góle a asistencii, do čierneho sa trafili aj Kyle Connor a Marhieu Perreault, ktorý sa vrátil do akcie. Connor predĺžil svoju gólovú sériu na päť zápasov, pričom v klubovej histórii ťahali dlhšie len Laine a Iľja Kovaľčuk. Laine sa zase stal prvým hráčom v klubovej histórii, ktorý v troch sezónach po sebe vo veku 21 a menej rokov nazbieral 60 bodov. Z aktívnych hráčov ich zažil viac len Sidney Crosby. V bráne Golden Knights stál Marc-Andre Fleury, ktorý opustil duel s 20 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. P. Laine (WPG), 3. M. Perreault (WPG)

CGY - ARI 3:2

Tkachuk zaznamenal tri asistencie pri výhre nad Coyotes

Matthew Tkachuk asistoval pri troch gólov Calgary, aby zaregistroval svoj 15. minimálne trojbodový zápas kariéry a pomohol Calgary zdolať Arizonu pomerom 3:2. K tretej výhre po sebe viedli góly Johnny Gaudreaua, T.J. Brodieho a Mikaela Backlunda. Prví dvaja menovaní skórovali v rozmedzí 41 sekúnd, aby otočili stav z 0:1. Brodie pritom skóroval v treťom zápase po sebe. Cam Talbot vo svojom 300. štarte v NHL čelil 34 strelám, z ktorých ho prekonal Taylor Hall a Carl Söderberg. Hall si pripísal aj asistenciu a Darcy Kuemper urobil 31 zákrokov. Coyotes prišli o krátku dvojzápasovú sériu výhier.

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (CGY), 2. T. Hall (ARI), 3. C. Talbot (CGY)

VAN - COL 6:3

Canucks si ukončili sériu prehier výhrou nad Avalanche

Zack MacEwen strelil dva góly a Tharcher Demko predviedol 29 zákrokov, vrátane jedného skvelého, aby doviedol Vancouver k výhre 6:3 nad Coloradom. K ukončeniu štvorzápasovej série prehier pomohli gólmi aj Troy Stecher, J.T. Miller, Antoine Roussel a Tanner Pearson, ktorý dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Svoju 300. asistenciu v kariére zaznamenal Alexander Edler a Miller pridal ku gólu aj prihrávku, aby sa stal tretím hráčom, ktorý zaznamenal minimálne 20 viacbodových duelov vo svojej prvej sezóne v drese Canucks. Tiež sa stal štvrtým hráčom klubovej histórie, ktorý dosiahol vo svojej prvej sezóne v klube 70 bodov. Erik Johnson, Gabriel Landeskog a Valerij Ničuškin sa postarali o góly Avalanche, ktorí prišli o deväťzápasovú bodovú sériu. Pavel Francouz zaznamenal 19 zákrokov a Nathan MacKinnon dve asistencie, aby po tretíkrát po sebe dosiahol v ročníku 90 bodov. Len Michel Goulet, Peter Šťastný a Joe Sakic to v histórii organizácie dokázali viackrát po sebe.

Demko a jeho skvelý zákrok:


Hviezdy duelu: 1. Z. MacEwen (VAN), 2. J. Miller (VAN), 3. N. MacKinnon (COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 12:50 0 0 0 0 0 1 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 03. 2020 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL