Montreal priniesol aktualizáciu stavu Tomáša Tatara

Tím Montreal Canadiens sa v utorok vyjadril k stavu zraneného útočníka Tomáša Tatara. Obmedzil sa však len na to, že pre zranenie hornej časti tela bude pauzovať neurčitý čas.

MISE À JOUR MÉDICALE: Tomas Tatar sera absent pour une période indéterminée en raison d’une blessure au haut du corps.

MEDICAL UPDATE: Tomas Tatar will be out indefinitely with an upper body injury.

— Canadiens Montréal (@CanadiensMTL) March 11, 2020

Tréner Claude Julien po utorkovom zápase ešte dodal, že Tatarovo zranenie nie je záležitosťou dní. Doteraz sa posudzovalo na dennej báze, ale to už neplatí.

Tatar sa zranil pred týždňom, keď pri výhre 6:2 nad Islanders nepekne narazil na mantinel. Následne z výjazdu odletel domov do Montrealu, kde absolvoval vyšetrenia.

V prvých 68 zápasoch si Tatar vytvoril nové bodové maximum, keď prvýkrát v kariére pokoril 60-bodovú métu a mal na konte 61 bodov za 22 gólov a 39 asistencií. Pri jeho forme mal nábeh aj na prvú 70-bodovú sezónu.

Jeho tímu zostáva do konca základnej časti odohrať už len 11 zápasov. Posledné tri bez Tatara prehral a spoznal, aký cenný je Slovák, ktorému po budúcej sezóne mu končí zmluva, pre ofenzívu tímu.

„Je veľkou súčasťou tímu a vpredu generuje ofenzívu. Tá jeho formácia bola v celej sezóne skutočne dobrá. Niekto teraz musel za neho zaskočiť v tej formácií a to rozhodilo zvyšné útoky, “ povedal Jeff Petry.

Odporúčame:
Tatar ofenzíve Habs citeľne chýba. Viac o jeho stave by sme mali vedieť čoskoro




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 03. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL