Cehlárik do roka až dvoch: Bude to teraz alebo nikdy

V tejto sezóne najviac pozornosti v záložnom tíme Bostonu pútal Jack Studnicka. Podľa Scotta Rocheho si však pozornosť zaslúžia aj ďalší štyria. A je medzi nimi aj slovenský útočník Peter Cehlárik.

Solídnu sezónu podľa neho mali okrem Studnicku a Cehlárika aj Trent Frederic, Oskar Steen a Uhro Vaakanainen. Všetci pokračujú vo svojom rozvoji tak, aby sa z nich raz stali pevné súčasti prvého tímu Bruins.

Cehlárik sa pritom blíži k času, keď už bude musieť preraziť, ak chce zotrvať v organizácii. Žilinský rodák, ktorého Boston draftoval z 90. miesta v roku 2013, odohral v NHL doteraz 40 zápasov so ziskom piatich gólov a šiestich asistencií. V tomto ročníku zaznamenal jednu asistenciu v troch dueloch.

„Ukázal, že má schopnosť byť produktívny v nižšej lige. V tomto ročníku zaznamenal 16 gólov a 20 asistencií. Deväť jeho gólov prišlo v presilovkách a vedie s nimi Providence. V 24 rokoch a s úspechom, ktorý mal v AHL, môžete vycítiť, že do roka alebo dvoch by to pre tohto ľavého krídelníka mohlo byť teraz alebo nikdy,“ poznamenal Roche.

Cehlárik podpísal v minulom roku jednoročnú dvojcestnú zmluvu, a tak bude v určitom bode tohto roka môcť byť obmedzeným voľným hráčom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 04. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL