Chicago nezmení trénera ani generálneho manažéra

Tréner Jeremy Colliton, generálny manažér Stan Bowman a prezident John McDonough môžu spávať pokojne. Všetci traja vstúpia na svojich pozíciách v tíme Chicago Blackhawks aj do sezóny 2020/21. Uviedol to majiteľ Rocky Wirtz.

„Nebudú tu žiadne zmeny vo vedení,“ poznamenal pre The Athletic.

Blackhawks sa nedostali za prvé kolo play-off od roku 2015, kedy vyhrali svoj tretí Stanleyho pohár za šesť rokov. Pri prerušení sezóny mali bilanciu 32-30-8 a strácali šesť bodov na posledné postupové pozície v Západnej konferencii. V play-off nehrali ani v predošlých dvoch dueloch.

Bowman dostal v roku 2016 novú zmluvu, ktorá mu vyprší po budúcej sezóne. Špekulovalo sa, že dostal ďalší kontrakt vlani v lete, ale to nebolo nikdy potvrdené. McDonough je v tíme od roku 2007 a na prezidentskú stoličku si sadol v roku 2011.

Colliton nahradil Joela Quennevillea v novembri 2018 a po prvýkrát dostal šancu trénovať na úrovni NHL. V prvých 137 zápasoch dosiahol bilanciu 62-58-17.

Napriek súčasnému neuspokojivému postaveniu tímu je Wirtz optimistom pri vyhliadkach do budúcnosti.

„Som veľmi optimistický pri niektorých našich mladíkoch. Je to systém, ktorý tu máme na draftovanie a rozvoj hráčov, o ktorom si myslím, že je dobrý. Myslím si, že to aj uvidíte. Ak je systém správny, budeme v poriadku. To je kľúčové, a preto som optimistom,“ skonštatoval.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 03. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL