Fehérváry dúfa v obnovenie sezóny. Na NHL má neopísateľné spomienky

Obranca Martin Fehérváry vstúpil do svojej prvej sezóny v zámorí. S jej priebehom bol spokojný, ale zatiaľ nevie, či bude mať možnosť dokončiť ju. Tak ako v NHL, aj v nižšej AHL totiž šírenie koronavírusu spôsobilo prerušenie kalendára.

„Som rád, že som už zažil premiéru v NHL, kde som podal slušné výkony. V AHL bojujeme o prvé miesto, hráme dobrý hokej. Žiaľ, koronavírus nám všetko prerušil, ale hádam ešte nie je koniec,“ povedala nádej Washingtonu pre denník Šport.

Fehérváry sa mohol vrátiť domov, ale momentálne zostáva minimálne do 27. marca v Hershey, aby videl, aké bude ďalšie rozhodnutie ohľadom sezóny. Bol by rád, ak by sa ročník obnovil, lebo jeho tím má na úspech. Zdravie však berie za prioritu. Hokej bez divákov by ho príliš nepotešil.

„Bolo by to ťažké. V play-off potrebujete šťavu, ktorú vám dodajú fanúšikovia. Nám chodí pravidelne na zápasy okolo desaťtisíc ľudí. O to ťažšie by bolo hrať pred prázdnym hľadiskom,“ prezradil.

Dvadsaťročný bratislavský rodák odohral v tejto sezóne šesť zápasov v NHL a hoci by ich chcel odohrať ešte viac, pred sezónou by tomu neveril. Jeho cieľom je presadiť sa v najlepšej lige sveta. Pri nabitom mužstve Capitals vie, že ho k tomu nedovedie nič iné, ako dobré výkony. Motivovať ho budú aj doterajšie skúsenosti.

„Celkovo to bolo pre mňa neopísateľné. Užíval som si každú chvíľu, či to bolo pozorovanie Alexa Ovečkina alebo najproduktívnejšieho obrancu NHL Johna Carlsona, s ktorým som si zahral v jednom obrannom páre,“ priznal.

V nižšej AHL, ktorá je podľa neho náročnejšia ako švédska SHL, môže teraz hrávať do sýtosti. Dostáva šance v presilovkách, oslabeniach i v rozhodujúcich momentoch duelov. Svojou pracovitosťou si za krátky čas urobil dobré meno.

„Celý život sa snažím pracovať rovnako. Obetoval som tomu doteraz veľa a ešte nekončím. Jedna vec je nakuknúť do NHL a druhá je v nej sa udržať. Som naučený drieť, vôbec v ničom neupúšťam zo svojich zvykov," povedal Fehérváry, ktorý si v šiestich dueloch v drese Capitals pripísal aj jednu asistenciu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 03. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL