Generálna prokurátorka vyzýva: Bruins, konajte!

Generálna prokurátorka štátu Massachusetts, Maura Healeyová, vyzýva tím Boston Bruins, aby vyplatil mzdy svojím hodinovým zamestnancom a zamestnancom na čiastočný úväzok, ktorých sa dotklo prerušenie sezóny NHL pre pandémiu COVID-19.

„Ja len chcem, aby konali. Chcem, aby vykročili a niečo urobili. Urobte niečo pre svojich pracovníkov,“ povedala Healeyová pre Boston Herald.

„Každý iný tím NHL povedal, že poskytne finančnú podporu svojim hodinovým zamestnancom, ktorým toto škodí. Buď im vyplácajú ich platy alebo im hradia životné náklady... Chcem, aby (Bruins) konali teraz.“

Vlastníci Bruins, ktorými sú miliardár Jeremy Jacobs a jeho rodina, ešte 13. marca povedali, že aktívne preskúmajú možnosti podpory dotknutých pracovníkov Bruins a TD Garden a že v najbližších dňoch prinesú podrobnosti. Nič sa však doteraz neoznámilo.

Jacobs je tiež vlastníkom korporácie Delaware North, ktorá zastrešuje podniky v potravinárstve, športe, zábave či početné kasína. Jeho čistý majetok sa odhaduje na 3,2 miliardy amerických dolárov.

Doteraz sa pre finančnú kompenzáciu predmetných zamestnancov vytvorila zbierka, do ktorej sa zapojili aj hráči Bruins na čele s Bradom Marchandom. Doteraz sa vyzbieralo viac ako 36 000 amerických dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 03. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL