Kým Halák by mohol opustiť Bruins po tejto sezóne, Rask by mohol po tej ďalšej

Podľa slov brankára bostonských Medveďov, Tuukku Raska, je možné, že po vypršaní jeho aktuálneho osemročného kontraktu v hodnote 56 miliónov amerických dolárov ukončí aktívnu hráčsku kariéru.

„Mám vo svojej zmluve ešte jeden rok, a tak uvidíme, či budem ešte hrať,“ poznamenal Rask pre Boston Globe. „Uvidíme. Vždy je to možnosť.“

Tridsaťtriročný Fín má v kariére bilanciu 291-158-64 s 50 nulami a vyhral viac zápasov, ako ktorýkoľvek iný brankár v histórii Bruins. Ak by nechcel podpísať nový kontrakt v NHL, nezachytal by si už ani v rodnej krajine.

„Nie, neurobil by som to. Venoval by som sa rodine. Bol by som len doma. Tá záťaž cestovania s dvoma a teraz už skoro troma deťmi vás núti zamyslieť sa. Rád by som to urobil, ale je to ťažké,“ skonštatoval Rask.

Rask, ktorý sa ostatné dve sezóny striedal v bráne s Jaroslavom Halákom, ktorému končí zmluva po tomto ročníku, získal v roku 2014 Vezinovu trofej a bol aj súčasťou majstrovského tímu Bruins v roku 2011, keď ešte kryl chrbát Timovi Thomasovi.

V tejto sezóne rodák zo Savonlinny vedie ligu s priemerom 2,12 inkasovaného gólu na zápas a je druhý s 92,9% úspešnosťou zákrokov medzi brankármi s minimálne 30 odchytanými zápasmi. Jeho nasledovníkom by časom mohol byť niekto z mladíkov zo systému, v ktorom rastú Dan Vladař, Jeremy Swayman a Kyle Keyser.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 03. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL