Toto ma na Chárovi zaujme vždy, prezrádza Bergeron

Elliotte Friedman z televízie Sportsnet toho teraz veľa nenacestuje a pri prerušení sezóny nemá toľko vecí, ktoré by mohol pokrývať. Preto sa rozhodol, že sa z každého tímu pokúsi vybrať jedného hráča a dá mu tri otázky. Jedna sa v stredu týkala aj obrancu Zdena Cháru.

V tíme Bostonu padol zámorskému odborníkovi do oka Patrice Bergeron, ktorého kontaktoval cez e-mail. Hviezdny center mu povedal, že najlepšiu vecou na tom, že je členom Bruins sú priateľstvá, ktoré boli v tíme schopní za tie roky etablovať, čo pomáha aj kultúre v šatni.

Jedna vec, ktorá s tým súvisí a pridáva na frustrácii, však je, že jadro Bostonu pomaly, ale isto starne. Mužstvo je kvalitné a aj v tejto sezóne ukazovalo, že má šancu na Stanleyho pohár, o ktorú ho možno pripraví tento rok koronavírus.

Nikto v tíme a ani v celej NHL nie je starší ako Chára, ktorý nedávno oslávil 43. narodeniny. Aký je Bergeronov obľúbený príbeh súvisiaci s obrovitým slovenským spoluhráčom?

„Človeče, to je ťažká otázka. Poznám Zeeho už veľmi dlho. Je to neprekonateľný bojovník. To, čo ma na ňom vždy zaujme, je jeho veľká súťaživosť a pracovná morálka v každom tréningu. V každom jednom cvičení každého tréningu chce byť tým, kto začína. Robí to tak dlho, ako ho poznám. To je jeho spôsob líderstva,“ povedal Bergeron.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 03. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL