Prepíše sa história a budú dvaja Slováci v top 10 draftu NHL?

Počas prerušenia sezóny priniesol TPEHockey, ktorý v zámorí sleduje nádejných mladíkov pred vstupom na draft, zaujímavý rebríček najväčších nádejí, ktoré vstúpia na draft v roku 2022. A pohľad naň bol pre slovenské oči mimoriadne pozitívny.

Na čele rebríčka je pochopiteľne Shane Wright, ktorý patrí medzi hŕstku hráčov, ktorí v histórii juniorskej CHL dostali vekovú výnimku. Oblieka dres Kingstonu a útoku si s nim v tomto ročníku zahral aj náš Martin Chromiak, ktorý pôjde na draft v tomto roku.

V mimoriadne silnej desiatke najväčších nádejí pre rok 2022 zastupuje Slovensko niekto iný. A nie len, že je už na siedmom mieste, ale hneď o dve pozície za ním figuruje ďalší hráč spod Tatier.

O aké duo ide?

O útočníka Juraja Slafkovského, ktorý žiari vo fínskom TPS, a obrancu Šimona Nemca, ktorý si zahral v tomto ročníku aj za tipsportligovú Nitru. Prvý menovaný bol v prvej desiatke aj v decembrovom rebríčku ISS – na deviatej pozícii.

Do spomínaného draftu je ešte ďaleko, ale vyhliadky sú ružové. V prvom kole bol naposledy draftovaný Marko Daňo v roku 2013 a ešte nikdy nemalo Slovensko dvoch zástupcov v prvej desiatke. Najbližšie k tomu malo v roku 2000, keď bol Marián Gáborík draftovaný z tretieho a Marcel Hossa zo 16. miesta.

Celková desiatka vyzerá takto: 1. Shane Wright, 2. Brad Lampbert, 3 Matt Savoie, 4. Ruther McGroarty, 5. Ivan Mirošničenko, 6. Maddox Fleming, 7. Juraj Slafkovský, 8. Jack Devine, 9. Šimon Nemec, 10. Seamus Casey.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 03. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL