Chára prezradil, čo ho na Raskovi odpudzuje. Momentálne trénuje na Floride

Slovenský obranca Zdeno Chára sa v spoločnosti Johna Tavaresa, Bradyho Tkachuka a Dylana Larkina zúčastnil videkonferencie pre oficiálnu ligovú stránku. Kto by si bol myslel, že sa práve on postará o najvtipnejší moment.

Každý hráč dostal otázku, s ktorým spoluhráčom by chcel tráviť v karanténe najmenej času. Najviac smiechu si vyslúžila odpoveď kapitána Bostonu, ktorý mal jasnú odpoveď – s Tuukkom Raskom. Pobavil však dôvod.

„Ten spôsob, akým prdí... ten smrad je hrozný,“ povedal Chára, ktorý potom dodal: „Má rád kuracie krídielka... Keď za ním sedím v autobuse po tých kuracích krídelkách, tak sa niekedy musím ovládať.“

Trenčiansky rodák sa prezentoval aj vážnejšie. Boston bol v čase vynúteného voľna na prvom mieste ligovej tabuľky v ročníku, v ktorom chceli Bruins motivovaní minuloročným neúspechom v siedmom finálovom zápase siahnuť na Stanleyho pohár. Chára však povedal, že sú v živote aj dôležitejšie veci.

„Je to jedna z tých situácií, ktoré skutočne nemôžete kontrolovať. Momentálne si musíme dávať na seba navzájom pozor a starať sa o naše rodiny. Hokej je druhoradý. Dúfajme, že budeme znovu hrať a uvidíme, ako to potom bude,“ poznamenal.

Chára je vo svojej 22. sezóne v NHL a 18. marca oslávil 43. narodeniny. Ako najstarší hráč NHL sa rozhodol na svojej forme cez prerušenie ročníka popracovať na Floride, kam s rodinou prišiel v deň svojich narodenín a užíva si tam aj väčšiu vzdialenosť od druhých.

„Bolo to rýchle rozhodnutie. Rozhodli sme sa ísť na Floridu a trvalo to len 24 hodín,“ povedal Chára, ktorý väčšinu času trávi v dome s manželkou a troma deťmi. Fyzičku si udržiava s činkami v posilňovní, pláva v bazéne a často aj bicykluje.

„Spočiatku to beriete zľahka, využívate svoju predstavivosť a potom viac zaberáte. Mám šťastie, že tu mám pár vecí – jednoručky, stacionárny bicykel, prístup k bazénu. Aj preto sme sa rozhodli sem prísť. Môžeme tu stráviť aj trochu času vonku a ja tu môžem cvičiť bez toho, aby som musel chodiť do verejných posilňovní,“ dodal Chára.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 03. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL