Wild nebudú počas prerušenia sezóny hľadať nového trénera

Ak by sa aktuálna sezóna NHL ešte obnovila, dočasný tréner Dean Evason bude naďalej stáť na lavičke tímu Minnesota Wild. Generálny manažér Bill Guerin v stredu povedal, že nebude počas prestávky aktívne hľadať nového hlavného trénera.

„Iní ľudia si môžu robiť čo chcú, ale pre mňa osobne to nevyzerá ako vhodný čas ani miesto, aby som to robil,“ povedal Guerin pre ligový web.

„Ak sa vrátime do tejto sezóny, snáď to tak bude, už sme mali za sebou jednu trénerskú zmenu. Chcem, aby chlapci mali konzistenciu Deanovych myšlienok a tiež chcem dať Deanovi príležitosť. Som s ním zatiaľ veľmi spokojný.“

Vo svojej prvej sezóne v pozícii generálneho manažéra vyhodil Guerin hlavného trénera Brucea Boudreaua aj napriek tomu, že jeho mužstvo malo bilanciu 7-3-1 v predošlých 11 dueloch. Celkovo mal tím bilanciu 27-23-7 a delili ho tri body od play-off. Evasonova bilancia je 8-4-0.

„Odviedol skvelú prácu a chlapci na neho zareagovali dobre. Vie s nimi dobre komunikovať. Má schopnosť vnímať to ako bývalý hráč. Páči sa mi vášeň, ktorú prináša, ale aj pozornosť na detaily v hre. Dean je dobrý tréner,“ poznamenal Guerin, ktorý prehodnotí budúcnosť Evasona po definitívnom konci ročníka.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL