Sekera dúfa, že sa ročník dohrá. Hráčom tiež hrozia finančné straty

Slovenský obranca tímu Dallas Stars, Andrej Sekera, sa súkromným lietadlom spolu s rodinou a Róbertom Lantošim vrátil domov na Slovensko, kde teraz čaká, ako sa vyvinie situácia ohľadom koronavírusu. Dúfa, že sa nakoniec ročník 2019/20 dohrá.

„Pre všetkých by bolo najlepšie, aby sa dohrala, ale, bohužiaľ, situácia je taká, že nikto nevie, čo bude zajtra,“ povedal Sekera pre denník Šport.

„Ak by sa veci pohli správnym smerom, tak by sa od prvého mája uskutočnil krátky kemp pred obnovením ročníka. Bolo by pár prípravných zápasov a dohrala by sa základná časť. Play-off by trvalo do konca júla, možno polovice augusta, potom by bola štvortýždňová prestávka a začala by sa nová sezóna. Toto bol pôvodný plán. Nikto nevie povedať, čo bude o týždeň, dva a či sa situácia nezhorší. Veď USA má už najviac nakazených ľudí na svete.“

Hráči NHL dostávajú aj počas prerušenia výplaty podľa platných zmlúv. Podobne, ako majiteľom a lige, však finančné straty hrozia aj im. Celkové straty by sa totiž mali rozdeliť rovným dielom medzi hráčov a majiteľov. Sekera odhaduje, že by pri nedohranej sezóne mohol prísť od 20 až 30 percent z príjmu.

Tridsaťtriročný bojnický rodák podpísal so Stars pred sezónou ročnú zmluvu v hodnote 1,5 milióna amerických dolárov. Po sezóna môže byť opäť neobmedzeným voľným hráčom a nenamietal by, ak by aj v budúcom ročníku mohol pôsobiť v Dallase.

„Toto momentálne vôbec neriešim. Neviem, čo bude o týždeň. Určite by som chcel ostať v NHL ešte aspoň rok. Keby to bol Dallas, bolo by super,” poznamenal Sekera.

Dallas je momentálne na treťom mieste Centrálnej divízie s bilanciou 37-24-8. Sekera si zahral v pároch s Johnom Klingbergom, Romanom Polákom i mladým Mirom Hieskanenom. S výkonmi, ktoré podával on i tím, bol spokojný.

„Už pri podpise zmluvy mi povedali, že moja hlavná úloha bude defenzíva. To som si chcel aj splniť. Potešilo ma, že som bol zdravý. Bojoval som o svoju budúcnosť. Na rolu, ktorú som mal, mi to išlo celkom dobre. Bol som spokojný. Najdôležitejšie však bolo, že sa nám darilo ako tímu a vyhrávali sme,” skonštatoval Sekera.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 04. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL