Subban by rád videl play-off s 31 tímami

Hviezdny obranca P.K. Subban z tímu New Jersey Devils by súhlasil s návrhom obnoviť ročník 2019/20 so špeciálnym formátom play-off, do ktorého by sa zapojil každý tím na ligovej mape.

„Spomínalo sa to tu. Pamätám si, že v čase okolo prerušenia sezóny som videl pár návrhov na sociálnych médiách a páčilo sa mi to,“ povedal Subban pre ESPN.

„Pre môj tím špecificky, snažili sme sa dostať do play-off, takže by som rád videl náš tím dostať príležitosť zabojovať o Stanleyho pohár, ale samozrejme, ako plynú dni... ak dôjde k obnoveniu sezóny, rád by som videl play-off s 31 tímami a dal tým neodbytným Diablom príležitosť priniesť Stanley Cup späť domov do New Jersey. Rád by som to videl.“

Stále nie je známe, v akom formáte by sa NHL rozhodla obnoviť ročník a či vôbec k jeho obnoveniu dôjde. Existuje pritom mnoho scenárov, pričom niektoré počítajú aj s dohraním základnej časti a iné len s play-off.

Niektoré hviezdy, ako Sidney Crosby či Alex Ovečkin, by boli za to, aby sa začalo len s play-off, kým napríklad taký Aleksander Barkov verí, že by si šancu zabojovať o play-off zaslúžili aj tímy, ktoré sú na rozhraní postupu.

Play-off s 31 tímami je jedným z radikálnejších návrhov. Tímom, ako je New Jersey by však mohol vyhovovať a mohol by viesť aj k tomu, aby nahradil draftovú lotériu. Devils mali v tejto sezóne tretiu najhoršiu bilanciu vo Východnej konferencii.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL