Rittich využíva karanténu na doliečenie zranenia

Brankára tímu Calgary Flames, Davida Ritticha, od začiatku marca sužovalo zranenie lakťa. Priznal to pre oficiálnu ligovú stránku s tým, že sa momentálne zo zranenia zotavuje v domácej karanténe v Českej republike.

„Jeden deň pred odchodom som dostal plazmovú injekciu do kĺbu, ktorý som mal narazený a mal som v ňom natiahnuté väzivá. Týždeň som nemohol nič robiť.. Tento týždeň som už začal s ľahkými cvikmi a zotavovaním. Som v domácej karanténe, a preto bol trochu problém zohnať všetko cvičebné náčinie z posilňovne. Našťastie, môj kamarát mi nejaké požičal, a tak som mohol začať s prípravou. Zatiaľ cvičím len s váhou môjho tela,“ poznamenal.

Rittich naposledy chytal 8. marca pri prehre 3:5 s Vegas a do rodnej krajiny sa vrátil po tom, čo NHL 12. marca prerušila sezónu a niekoľko dní neskôr umožnila svojim hráčom návrat domov. Momentálne majú byť izolovaní minimálne do 15. apríla.

Dvadsaťsedemročný rodák z Jihlavy zažíval vydarený ročník, keď si ako náhradník za Darcyho Kuempera zachytal aj v zápase hviezd. Pri bilancii 27-17-6 má 90,7% úspešnosť zákrokov a priemer 2,97 inkasovaného gólu na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL