Predstavenie nádeje Rangers nedopadlo dobre: Prišla spŕška nechutných komentárov

Tím New York Rangers sa v piatok pokúsil predstaviť fanúšikom jednu zo svojich veľkých nádejí, obrancu K’Andreho Millera. Asi nečakal, že sa živo vysielané video stretne s tak problémovou odozvou.

Get ready for the future.

See you at 3 PM! pic.twitter.com/oPtayAeATZ

— New York Rangers (@NYRangers) April 3, 2020

Chat, v ktorom diváci mohli počas videa komunikovať, zaplatili rasistické komentáre. Rangers ho vypli tak rýchlo, ako mohli, a momentálne celú záležitosť vyšetrujú. Všetky nemiestne správy zrejme napísala jediná osoba.

K celej situácii sa vyjadrila aj NHL: „Národná hokejová liga je zdesená, že video hovor, ktorý dnes usporiadali Rangers, aby predstavili svojim fanúšikom jednu z prichádzajúcich hviezdy ligy, K’Andreho Millera, bol napadnutý rasistickými, zbabelými posmeškami. Osoba, ktoré sa tohto opovrhnutia hodného konania dopustila, nie je v žiadnom prípade fanúšikom NHL a nie je vítaná v hokejovej komunite. Nikto si nezaslúži byť vystavený tak škaredému zaobchádzaniu a nebude to v našej lige tolerované. Spolu s Rangers odsudzujeme toto nechutné správanie.“

Rangers draftovali Millera z 22. miesta v roku 2018 a podpísali s ním nováčikovskú zmluvu 13. marca po tom, čo posledné dve sezóny strávil na Wisconsinskej univerzite. Dvadsaťročný rodák z Minnesoty si v poslednom ročníku pripísal 18 bodov (7+11) v 36 dueloch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL