Gretzky neváha: McDavid, si príliš dobrý. Raz získaš Stanleyho pohár

Connor McDavid sa vo vzájomnom video rozhovore pre GQ Sports opýtal Wayna Gretzkyho, aké je to vyhrať Stanleyho pohár v Edmontone. Gretzky okrem odpovede ponúkol aj predpoveď, ktorá súčasného kapitána Oilers istotne potešila.

„Keď vyhráte – a vy Stanleyho pohár vyhráte – tak tie pocity prekonajú vrchol. Pracuješ na tom celý svoj život, pretože už aj ako mladý si si zrejme hovoril: Connor McDavid strieľa gól v predĺžení zápasu číslo sedem,“ povedal Gretzky.

„A ak by si aj prehral, tak si si pravdepodobne povedal: V poriadku, ideme hrať odznova. Takže, nakoniec si vždy vyhral. Ale keď už dvihneš nad hlavu skutočný Pohár, je to veľmi špeciálne, a ty ho jedného dňa nad hlavu zodvihneš, pretože si až príliš dobrý.“

Gretzky získal s Edmontonom štyri Stanleyho poháre v 80. rokoch minulého storočia.

Debata sa dotkla viacerých tém, pričom Gretzky spomínal aj na to, ako šestnásťročnému McDavidovi volal s gratuláciou za prekonanie nejakého rekordu. McDavid prezradil, že vtedy akurát sedel s kamarátom v aute, kde hlasno hrala hudba a najskôr si myslel, že si niekto z neho robil žarty.

Obaja sa rozprávali aj o tom, aké náročné je hrať na trhu, aký je v Edmontone. Gretzky dokonca povedal, že v jeho prípade bol príchod do tímu menej náročný, pretože McDavid teraz čelí väčšiemu tlaku.

„Realita bola, že hoci sa mi venovala veľká pozornosť, ty si bol v šestnástich tou jednotkou, ktorú si nemôžete nechať uniknúť. Keď som mal 16 a 17, tak stále polovica hokejového sveta hovorila, či vôbec dokážem hrať, lebo som príliš malý a možno príliš pomalý. Moja cesta bola o trochu iná, ako tvoja, pretože na teba sa vyvíja taký veľký tlak,“ poznamenal Gretzky.

„Cítiš vo vnútri ten tlak, že musíš byť úspešný a naplniť všetky tie očakávania. Každý rok musíš byť lepší a napĺňať ich. Nemyslím si, že si ľudia uvedomujú, pod akým tlakom a mikroskopom sú hráči, ako ty a Sidney Crosby či Mario (Lemieux). Keď prichádzate do tejto ligy, je to omnoho ťažšie, ako si ľudia myslia.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL